A nyaralási főszezon elejéhez igazítva éles rajtot vett az uniós digitális Covid-igazolvány, amely az Európán belüli utazást hivatott megkönnyíteni. Hosszas előkészítő munka után Magyarországon is kiváltható. Sok félreértés és tévhit kapcsolódik a használatához – ezeknek néztünk most utána, és…

Lárvaburger, molitorszendvics, kukacmuffin – lehet, hogy a nem is olyat távoli jövőben, a világ nem is egy távoli szegletében, hanem Európában mindennaposak lesznek az ehhez hasonló ételek. Az EU ugyanis nemrég engedélyezte területén az első rovaralapú élelmiszert, teret engedve az entomofágiának,…

Együtt sokat tehetünk az éghajlatváltozás ellen, ha változtatunk a saját világunkon belül – legyen az iskolai, munkahelyi, otthoni vagy tágabb közösségünk. Az európai zöld megállapodás részeként elindított európai éghajlati paktum keretében minden résztvevő lépéseket tehet a fenntarthatóbb Európa…

0 Vissza

Az éghajlatváltozás már zajlik, következményeire pedig fel kell készülnünk. Az EU nemrégiben fogadta el ezzel kapcsolatos stratégiáját, de a kérdéssel minden szinten foglalkozni kell. Dimitrijevics Annával, az Európai Bizottság Éghajlatpolitikai Főigazgatóságának szakértőjével, valamint Ürge-Vorsatz…

2 Vissza

Európa jelentős részén extrém meleg volt és van a napokban, és valószínűleg még lesz pár hasonló hőhullámos időszak az idei nyáron. Azt, hogy mennyire meleg egy nap a kánikula idején, a különböző nyelvek különböző szóképekkel vagy mondásokkal írják le. Ezekből mutatjuk most kedvenceinket.

6 Vissza

Az uniós országok szinte összes strandján elég tiszta a víz egy jó úszáshoz: a vizsgált vizek mindössze 1,3 százaléka nem felelt meg az uniós minimumkövetelményeknek. Az utóbbi évtizedekben az EU-ban rengeteget javult a természetes fürdőhelyek vízminősége, amely mára kimagaslóan jó – de azért…

0 Vissza

Szerinted is fontos, hogy környezetbarát, fenntartható és egészséges élelmiszerek kerüljenek itthon és Európában a boltok polcaira? Számodra is érték természetes környezetünk gazdagsága, az állat- és növényfajok sokfélesége és fennmaradása? Egyetértesz, hogy a megújuló energiaforrásokat érdemes…

0 Vissza

A hónapban ezúttal egy egyszerűbb, talán kevésbé ismert olasz ételt mutatunk be a ráérős főzés, a slow food jegyében. A rizottó al cavolfiore hagyományos olasz rizottófajta, amelynek fő összetevője és ízesítője a friss idényzöldség, a karfiol. Kerül bele emellett valamilyen klasszikus rizottórizs –…

0 Vissza
süti beállítások módosítása