ep_cover.pngA nyári szünet után lassan minden visszatér a megszokott kerékvágásba: szeptembertől tanácsadóink ismét várják uniós kérdéseiteket az Európa Pontban, és EU-s szakkönyvtárunkban is újra tudtok kutatni. Természetesen programjaink is hamarosan folytatódnak, de érdemes tudni, hogy ezenkívül sok egyéb (ingyenes) szolgáltatással is várunk benneteket. Mondjuk, miért érdemes ellátogatni hozzánk!

ep1.png

Személyes tájékoztatás és tanácsadás

Először is: nálunk választ kaphattok uniós témájú kérdéseitekre. Minden hétköznap 9 és 18 óra között tapasztalt tanácsadóink segítenek válaszaikkal és iránymutatásukkal, ha bármilyen EU-val kapcsolatos kérdésetek lenne. Szakértőinket az érdeklődők leggyakrabban a külföldi munkavállalásról és az ehhez kapcsolódó praktikus információkról kérdezik, de sokan érdeklődnek utazással, illetve EU-s támogatásokkal, ösztöndíjakkal, vagy az Európai Bizottság, illetve a hazai Képviselet tevékenységével kapcsolatban is. Aki elveszne az EU-s információk labirintusában, nálunk pontos választ, vagy biztos kiindulási pontot is kaphat – vezető tanácsadónk, Ágnes és csapata, Daniella és Enikő (képünkön) segít a tájékozódásban. Bármilyen EU-s relevanciájú témával megkereshetitek őket, sok év és több ezer megválaszolt kérdés után nehéz őket zavarba hozni. :) (Maszk viselése a Pontban – az eseményeket leszámítva jelenleg nem kötelező, de a könyvtárban csak védettségi igazolvány felmutatásával tudtok tartózkodni.)

A személyes tanácsadás, uniós tájékoztatás minden hétköznap munkaidőben, 9 és 18 óra között érhető el az Európai Pontban (Budapest, Lövőház u. 35.). Tanácsadóinkat telefonon a 06 1 209 97 37-es és a 06 1 411 35 44-es budapesti számokon is eléritek a fenti szolgáltatásokhoz, e-mailben az euinfo@eu.hu és a civilinfo@eu.hu címen tudtok kérdezni tőlük.

ep2.png

Uniós szakkönyvtár kutatásokhoz

Érdemes lehet még az Európa Pontba ellátogatnotok akkor is, ha kutatni szeretnétek valamilyen Európai Uniót érintő témában, esetleg valamilyen EU-s témában írtok (szak)dolgozatot vagy tanulmányt. Uniós könyvtárunkban, az Európa Pont galériáján, több mint 3400 szakkönyvvel és kiadvánnyal, valamint számos újonnan megjelent külföldi szakirodalommal, ingyenesen elvihető európai uniós tájékoztató anyaggal és szakmai iránymutatással tudunk a kutatásokban segíteni. A könyvtár anyagait nyitvatartási időben tudjátok tanulmányozni a helyszínen, érvényes védettségi igazolvány bemutatása után (kölcsönzési lehetőség nincs). Az elérhető szakkönyvek és kiadványok teljes jegyzékét itt tudjátok böngészni.

Információ civil szervezeteknek

Az általános tájékoztatás mellett a civil szervezetek számára elérhető uniós lehetőségekről, elsősorban a brüsszeli koordinálású pályázatokról is felvilágosítást kaphattok nálunk. Emellett évente többször szakmai információs napot szerveznek kollégáink a hazai uniós tájékoztatásban részt vevő más intézményekkel együttműködésben.

ep3.jpg

Előadások, EU-tanórák

Megkeresés esetén kollégáink szívesen tartanak interaktív előadásokat általános vagy speciális EU-s témákban, diákok és más látogatócsoportokszámára egyaránt.

…és persze a programok

Az őszi évad hamarosan nálunk is elkezdődik, továbbra is sok izgalmas programmal – érdekes és/vagy szórakoztató beszélgetéssel, előadással, koncerttel – várunk benneteket, amelyeket a továbbiakban is igyekszünk online is közvetíteni. Elsőként 17-én szervezünk egy online beszélgetést két volt uniós biztosunkkal Ursula von der Leyen legfrissebb évértékelő és célkijelölő #SOTEU beszédéről; majd a fenntartható mobilitás kerül sorra. Rendezvényeink továbbra is ingyenesek, azonban az Európa Pontban megrendezett eseményekre előzetes regisztrációt kérünk – ezt mindig jelezzük az adott esemény leírásában. A jelenlegi szabályozásnak megfelelően rendezvényeinken a védettségi igazolvány kötelező, a maszk nem. Pontos részletekért, kérjük, figyeljétek a Facebookos eseménynaptárunkat és a programfüzetünket – a következő időszak programjaival hamarosan külön jelentkezünk.

ep4.png

szolg2.png

Szeretettel várunk benneteket!

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Youtube csatornáján és gyere el ingyenes programjainkra, vagy, ha nem lehetséges a személyes jelenlét, kövesd őket online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr3216688810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása