egy_magyar_lany_kalandjai_lappfoldon_731.jpgVoltál önkéntes, tanultál Erasmussal külföldön vagy részt vettél más uniós mobilitási programban? Ha élményeid felelevenítésével szeretnél segíteni más fiataloknak, akiknek hasonló tervei vannak, jelentkezz! Az Ifjúság Európai Éve keretében most ilyen fiatalok történeteit várják. Olvasd el, hogyan oszthatod meg élményeid!

2022 az Ifjúság Európai Éve lesz az Európai Unióban – erről korábban mi is írtunk részletesen ., Az év fő célja, hogy  minél több fiatalt informáljon és inspiráljon, hogy éljen az EU adta   lehetőségekkel,  és aktívan bevonja őket az EU jövőjének alakításába. Ursula von der Leyen bizottsági elnök még az Unió helyzetéről szóló beszédében javasolta, hogy 2022 szóljon azokról, „akik annyi áldozatot hoztak a többiekért. Von der Leyen szerint „ha az Uniót hozzájuk akarjuk igazítani, meg kell teremteni a módját, hogy a fiatalok alakítani tudják Európa jövőjét”.

A Bizottság négy célt határozott meg ezzel kapcsolatban: pozitív perspektívát kínálni a fiataloknak, hogy megismerhessék, ők mit nyerhetnek a közösség zöld és digitális átállásával, elsősorban ifjúsági munka révén támogatni a hátrányosabb helyzetben lévőket, ismertebbé tenni a fiatalok számára adott uniós lehetőségeket és figyelembe venni a fiatalok szempontjait az uniós politikák alakításánál.

„Miért pont Finnország? Talán a bennem élő hat éves kisgyerek szemei csillantak fel legelőször. Ki ne akarna egy évre a Mikulás városába költözni, Lappföldre, ahol télen nem kel fel a nap, nyáron meg nem megy le, és garantáltan havas karácsonyban lehet része. Ráadásul az év 200 napján láthatja a sarki fényeket.” Róka Hargita: Egy magyar lány kalandjai Lappföldön

Az Ifjúság Európai Éve keretében a Tempus Közalapítványon belül működő Eurodesk Magyarország olyan fiatalok történeteit várja, akik szívesen megosztanák másokkal a különböző ERASMUS+ mobilitási programok során átélt élményeiket és tapasztalataikat, legyen szó külföldi önkéntességről, ifjúsági cseréről, vagy akár DiscoverEU utazásról.

„Tisztább képet kaptam arról,  miben vagyok jó, és mely területeken van még szükségem egy kis munkára. Önbizalmat is szereztem, és megtanultam, hogy sokkal többre vagyok képes, mint amit az elmém hinni enged.” Nera: „Jön az EU" – az ifjúsági csere tapasztalatai

Az Eurodesk várja a néhány bekezdés hosszúságú beszámolókat az eurodesk@tpf.hu címre, vagy töltsd fel ide. A fiatalok élményei így felkerülnek a magyar Eurodesk honlapra vagy akár az Európai Ifjúsági Portálra. Ez más fiataloknak is inspirációt nyújthat, motiválva őket a részvételre a különböző nemzetközi projektekben. A fényképes vagy videós tartalmakat szintén örömmel várják. Mindkét oldalon már most is olvasható néhány történet a Lappföldtől Spanyolországon át Skóciáig szerzett élményekről vagy az ingyenes utazási igazolvánnyal a kontinenst bebarangoló utazásokról.

„Ha egyedül vágsz neki, akkor sok mindent megtanulsz magadról, a környezetről, és arról,  miként éled meg, hogy távol vagy az otthonodtól. Viszont ha csapatban indulsz el, akkor tudsz másokkal osztozni az élményeken.” Így járta Benji Európát a DiscoverEU segítségével

igy_jarta_benji_europat_a_discovereu_segitsegevel_964.jpg

Ha kedvet kaptál, írj, és az általad írt sztorit – mint például Beatričė, Ivona vagy Ármin és Máté történetét – hamarosan olvashatod az Eurodesk honlapján vagy az Európai Ifjúsági Portálon.

Képek forrása: Eurodesk, borítókép: Róka Hargita történetéből; iránytűs kép: Benji történetéből

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon, Instagramon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és nézd meg programjainkat online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr5917785852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása