Oltóanyagok, a klímaváltozás visszafordítása, fenntartható városi lét, fenntartható élelmezés: az Európa Pont februári online rendezvényein napjaink és korunk legégetőbb kérdéseiről lesz szó. Merkely Béla professzorral és Marofka Ferenc bizottsági szakértővel latolgatjuk, hogy az oltások hatására…

0 Vissza

Örülünk, hogy ilyen sokan játszottatok az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének legutóbbi kvízjátékán, és teszteltétek, mennyit tudtok arról, most min dolgoznak az uniós intézmények. Mind a nyolc kérdésre közel kilencszázan válaszoltatok, és pontosan 187 játékosnak volt az összes válasza…

0 Vissza

Házibulik, családi összejövetelek, konferenciák állandó résztvevője, és szinte minden disznóvágáson is találkozhatunk vele: a tepertővel zsírossá és így tartóssá tett pogácsa évszázadok óta nagy kedvenc Magyarországon. Ez volt az első magyar ételkülönlegesség, amelyet az EU felvett hagyományos…

0 Vissza

A koronavírus-járvány miatt a tavalyi év sajnos a szokásosnál jóval kevesebb európai utazással telhetett – reméljük, 2021-ben mihamarabb változik a helyzet az oltások hatására. Idén is elkészítettük munkaszüneti kisokosunkat, hogy könnyedén áttekinthető legyen, a tagállamokban mely napok piros…

0 Vissza

Tíz éve, 2011 januárjában indult el az Európa Pont, az Európai Unió információs és kulturális központja Budapesten, az Európai Unió Házában. A kerek évfordulóra meglepetéssel, egy ingyenesen letölthető e-könyvvel készültünk a tagországok kedvenc nemzeti – esetenként uniós oltalommal is védett –…

0 Vissza

Januárban újult erővel és változatlan lelkesedéssel várunk benneteket programjainkon, egyelőre továbbra is online. A hónapban vendégünk lesz többek között – filmen és egy online beszélgetés keretében is – Fahidi Éva, aki kilencvenen túl állt (tánc)színpadra, hogy elmesélje az életét, és a holokauszt…

0 Vissza

Írország legismertebb péksüteménye a szódás kenyér. Nevét az elkészítéséhez szükséges szódabikarbónáról kapta, ami a tészta lazítását szolgálja. Sem kovászt, sem élesztőt nem tesznek bele, így nem kell órákat pihentetni és hosszan dagasztani – sütéssel együtt egy óra alatt megvan. Az íreket…

0 Vissza

Ha bajor ételkülönlegességet kell mondani, valószínűleg a legtöbbeknek beugrik a perec (esetleg a fehérkolbász, az édesmustár vagy a húskenyér), de különleges, 19. század közepéig visszanyúló történetét talán kevesebben ismerik. A történetben a jónevű Anton Nepomuk Pfannenbrenner (tükörfordításban…

0 Vissza
süti beállítások módosítása
Mobil