lumiere_meghalnod.PNGFebruárban ellátogat az Európa Pontba a The Carbonfools! Filmklubunkban a Remélem legközelebb sikerül meghalnod : ),  alakíthatjuk az Európai Unió jövőbeli klímapolitikáját, ellátogatunk Hágába, konferenciát szervezünk az önkéntességről és még uniós pályázati információs napot is tartunk. Olvass tovább a részletekért!

Az utóbbi években felgyorsuló digitalizáció átalakította mindennapjainkat. Hogyan fordíthatjuk ezt előnyünkre, és kerülhetjük el a ránk leselkedő veszélyeket? Ez a téma áll a világszerte február 8-án rendezett Safer Internet Day, a Biztonságos Internet Nap középpontjában. Ehhez kapcsolódik kedden Lumiѐre Filmklubunk filmje is, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod : )

Schwechtje Mihály első nagyjátékfilm-rendezése egy online zaklatásba forduló szerelem feszült története, egyben az első magyar tinithriller. Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. Szembe kell néznie kortársaival, azok hiúságával, és saját csapongó érzelmeivel.


A vetítés után Reményiné Csekeő Borbálával, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetőjével és Schwechtje Mihály rendezővel Gyárfás Dorka beszélget. Az esemény – ahogy minden programunk – ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Néhány jegy még elérhető, a regisztrációhoz klikk ide!

peer_parliaments.png

Ha szeretnél felszólalni az éghajlatvédelemért, alakítani az Európai Unió jövőbeli klímapolitikáját és eljuttatnád véleményed az Európai Unió döntéshozóihoz, február 14-én érdemes eljönnöd az Európa Pontba. A Peer Parliament kezdeményezés rendezvényén az európai éghajlati paktummal kapcsolatban tartunk interaktív beszélgetést. Az este folyamán megismerkedhetünk az európai éghajlati paktummal is, továbbá megtudhatjuk, hogyan tudunk fogadalmat tenni a Count Us In online felületén keresztül.

A kezdeményezés bemutatása után az eseményen résztvevők három témában – utazás és közlekedés, energia és igazságos átállás, illetve fogyasztási szokásaink – körülbelül ötfős csoportokban beszélgetnek. Ennek végén szavaznak is, és az eredményeket feltöltik a Peer Parliament oldalára. Az eseményen részt vesz Huszár András, a Green Policy Center társalapítója, igazgatója, az európai éghajlati paktum nagykövete.

A beszélgetésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

csesze_haga.PNG

2022-ben Európa Sportfővárosa Hága – ehhez kapcsolódóan Egy csésze Európa sorozatunkban február 22-én ide látogatunk. A címet 2001 óta minden évben egy 500 ezer főnél nagyobb európai város kapja az Európai Fővárosok és Városok Sportszövetsége, a brüsszeli székhelyű ACES döntése értelmében. A szervezet szorosan együttműködik az Európai Bizottsággal is, például a Sport Európai Hete rendezvénysorozatot illetően.

Mit kell még tudnunk Hágáról ezen kívül? Hollandia harmadik legnagyobb városa, nemcsak a királyi család, hanem a Hágai Nemzetközi Törvényszék székhelye is. Milyen sportokat űznek a helyiek a biciklizésen kívül, és milyen programokkal, kezdeményezésekkel, lelkesedéssel készülnek 2022-re? Kiderül az este folyamán, ahol Désirée Bonis, Hollandia nagykövete lesz vendégünk. A házigazda, ahogy megszokhattuk, most is Szederkényi Olga.

A rendezvény ingyenes, és az egycseszeeuropa@gmail.com címre küldött regisztrációt követően látogatható. A beszélgetést online is közvetítjük az Európa Pont Facebook-oldalán, az Európai Bizottság Facebook-oldalán és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének YouTube-csatornáján.

carbonfools.png

Február 24-i minikonferenciánkon az önkéntes tapasztalatok erkölcsi és munkaerőpiaci előnyeiről lesz szó, és a The Carbonfools is fellép – akusztikus koncertjük után ők is megosztják önkéntességgel kapcsolatos tapasztalataikat.

Az önkéntesség a jó lelkiismereten kívül számos jutalommal jár. Például segíthet elérni a karriercélokat, hiszen a mai, egyre inkább digitalizált világban az ilyesfajta közvetlen tapasztalatok hatványozottan felértékelődtek. A minikonferencia két kerekasztal-beszélgetésből áll. Az első a motivációkkal, megszerezhető készségekkel, személyes fejlődéssel és a közösségi élmények pozitív hatásaival foglalkozik, önkéntes programok bemutatásán keresztül. A második a HR területén tevékenykedő szereplőket vonultat fel, akik a felvevőpiaci oldal gyakorlati példáin keresztül járják körbe azt a kérdést, vajon hogyan befolyásolja a felvételi folyamatot egy önkéntes tapasztalat az önéletrajzban.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles, amit itt tudtok megtenni, ugyanitt tudjátok megnézni a részletes programot és a résztvevők listáját. Az eseményt online is közvetítjük az Európa Pont Facebook-oldalán, az Európai Bizottság Facebook-oldalán és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének YouTube-csatornáján.

Februárban még egy eseménnyel készülünk: tájékoztató szolgálatunk február 25-én az Európai Unió Házában – a Kreatív Európa Irodával és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal együttműködésben – szervez pályázati információs napot. A regisztrációval kapcsolatban Facebook-oldalunkon hamarosan további részletek olvashatók.

Fő a biztonság!

Az Európa Pont összes rendezvénye ingyenes, de regisztrációhoz kötött, és védettségi igazolvánnyal látogatható, és a maszk viselése is kötelező.

A járványügyi helyzetre tekintettel bevezetett korlátozó intézkedések szigorítása esetén az egyes események elmaradhatnak, illetve későbbi időpontban kerülhetnek megrendezésre. Kérjük, hogy a rendezvényekkel kapcsolatos naprakész információkért kövessétek Facebook-oldalunkat!

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként
tájékoztat, szórakoztat, beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon, Instagramon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és nézd meg programjainkat online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr1517276378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása