szolg1.png

Már kilencedik éve várunk benneteket az Európai Unióhoz és az európai országok kultúrájához kapcsolódó programokkal, több száz izgalmas, érdekes vagy szórakoztató beszélgetésen, előadáson, koncerten vagyunk túl. Az Európa Pont ugyanakkor nemcsak érdekes rendezvények helyszíne, de számos egyéb hasznos – és minden esetben ingyenes – szolgáltatással is segítünk azoknak, akiket érdekelnek az európai lehetőségek vagy kutatni szeretnének valamilyen európai uniós témakörben.

 

Rövid bemutatkozónk következik – ajánljuk magunkat.

 

szolg2.png

 

Uniós tájékoztatás és tanácsadás


Az Európa Pontban hétköznapokon munkaidőben megtaláljátok szakértő tanácsadóinkat, akik segítenek eligazodni az EU információs tengerében. Bármilyen jellegű kérdésetek legyen az EU kapcsán – EU-s utazás, munkavállalás, ösztöndíjlehetőségek, általános vagy aktuális információk az EU működéséről vagy intézményrendszeréről –, vezető tanácsadónk, Ágnes és csapata, Daniella és Enikő (képünkön) segít a tájékozódásban. Bármilyen EU-s relevanciájú témával megkereshetitek őket, sok év és több ezer megválaszolt kérdés után nehéz őket zavarba hozni. :)

 

szolg3.jpg

 

Információ civil szervezeteknek

 

Az általános tájékoztatás mellett civil szervezetek számára elérhető uniós lehetőségekről, elsősorban a brüsszeli koordinálású pályázatokról is felvilágosítást kaphattok nálunk. Ezenfelül a hazai uniós tájékoztatásban részt vevő más intézményekkel együttműködésben évente többször szakmai információs napot szervezünk.

 

Előadások, EU-tanórák

 

Megkeresés esetén rendelkezésre állunk interaktív előadások megtartására is, általános vagy speciális EU-s témákban látogatócsoportok és diákok számára.

 

A személyes tanácsadás, uniós tájékoztatás minden hétköznap munkaidőben, 9 és 18 óra között érhető el az Európai Pontban (Budapest, Lövőház u. 35.). Tanácsadóinkat telefonon a 06 1 209 97 37-es és a 06 1 411 35 44-es budapesti számokon is eléritek a fenti szolgáltatásokhoz, e-mailben az euinfo@eu.hu és a civilinfo@eu.hu címen tudtok kérdezni tőlük.

 

Uniós szakkönyvtár kutatásokhoz

 

Az előbbieken kívül érdemes még az Európa Pontba ellátogatnotok akkor is, ha kutatni szeretnétek valamilyen Európai Uniót érintő témában, esetleg valamilyen EU-s témában írtok (szak)dolgozatot vagy tanulmányt. Uniós könyvtárunkban – az Európa Pont galériáján – több mint 3400 szakkönyvvel és kiadvánnyal, valamint számos újonnan megjelent külföldi szakirodalommal, ingyenesen elvihető európai uniós tájékoztató anyaggal és szakmai iránymutatással tudunk a kutatásokban segíteni. A kiadványokat nyitvatartási időben tudjátok tanulmányozni a helyszínen (kölcsönzési lehetőség nincs). Az elérhető szakkönyvek és kiadványok teljes jegyzékét itt tudjátok böngészni.

 

szolg4.jpg

 

És persze a programok…

 

Tartottunk egy kis szünetet az elmúlt félévben, ami alatt az Európa Pont kicsit korszerűsödött, de február óta változatlan minőségű programokkal várunk benneteket újra az esti órákban. Programjaink továbbra is ingyenesek, néhány eseményre viszont előzetes regisztrációt kérünk – ezt mindig jelezzük az adott esemény leírásában. Pontos részletekért, kérjük, figyeljétek a Facebookos eseménynaptárunkat  és a programfüzetünket.

 

Szavazzatok bizalmat nekünk – várunk benneteket szeretettel! :)

 

szolg5.png

 

---

Az Európa Pont az Európai Bizottság és az Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

 

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és gyere el ingyenes programjainkra!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr5614701564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása