helyszin_1.pngA nyári szünetben picit mi is pihenünk, így az Európa Pontban szeptemberig most nem találkozhattok velünk – viszont, ahogy a korábbi években is, a Sziget fesztiválon kint leszünk. Idén kilenc partnerszervezetünkkel együtt rengeteg hasznos és érdekes EU-s és európai kultúrához kapcsolódó programmal, játékokkal és beszélgetésekkel készülünk.


Érdemes kihasználni a Sziget-belépőt!

Elsősorban természetesen a koncertek, bulik vonzzák a látogatókat a fesztiválra, ugyanakkor a Sziget nyilvánvalóan jóval több ennél. Itt nemcsak az esti programok, de a délutáni előadások, beszélgetések vagy akár szórakoztató információszerzés miatt is érdemes kilátogatni minél előbb. A civil sziget mára fogalom lett, ahol megannyi civil szervezet munkájával ismerkedhettek meg, emellett már legalább 15 éve megtaláljátok a Sziget helyszínei között valamilyen formában az Európa sátrat is.

Infó, játékok, eszmecsere: ajánljuk magunkat – European Meeting Point

Ezen az európai találkozóhelyen, a European Meeting Pointban tájékozódhattok mindenféle uniós témában, uniós jogaitokról és lehetőségekről (például külföldi tanulásról, munkavállalásról) kaphattok információt, de tesztelhetitek is tudásotokat kisebb-nagyobb nyereményekért. Erről az EU Meeting Point házigazdái, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, illetve a partnerszervezetek gondoskodnak.

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája például a májusi EP-választások után arra koncentrál, hogy a választások előtt létrejött közösség továbbra is maradjon aktív meghatározója Európának – ezt mutatja be a fesztiválozóknak is. Ez az ’Európáért közösség’ azon dolgozik, hogy a tagállamokban helyi szinten is valósuljanak meg viták, találkozások, amivel tovább formálódik Európa. Az iroda egy VR szemüveggel nézhető filmet is elhoz a szigetlakóknak.

Idén is sok aktuális európai témáról beszélgettek majd szakértő vendégeinkkel. A Corvinus Külügyi és Kulturális Egyesület által szervezett beszélgetéseken többek között a biztonságpolitika, a Közel-Kelet,  a Duna-stratégia, európai klíma- és vízpolitika kerül majd terítékre. Idén vendégünk lesz például Iain Lindsay brit nagykövet, Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár, de természetesen Zupkó Gáborral, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetőjével is beszélgethettek az EU aktuális kérdéseiről augusztus 13-án.  A beszélgetések két órától kezdődnek majd a sátornál.



Partnereink

Az idei európai találkozóhely, az EU Meeting Pointban velünk lesz és európai témájú programokkal és játékokkal készül a Kreatív Európa Iroda, az AEGEE-Budapest (Európai Hallgatók Hálózatának Egyesülete), az Alliance Europa, a Corvinus Külügyi és Kulturális Egyesület, az Együtt Európáért Alapítvány, az Európai Föderalisták Uniója Magyarország Egyesület, a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség, a Nemzetközi és Európai Szakkollégium – Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Stádium Intézet Alapítvány és a Szubjektív Értékek Alapítvány.

A bulik előtt feltétlenül nézzetek be hozzánk! A térképen 40-es számmal keressétek az EU Meeting Pointot, a fesztiválon szerdától minden nap 12 és 20 óra között várunk benneteket! :-)

---

Az Európa Pont az Európai Bizottság információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és gyere el ingyenes programjainkra! 

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr3914992004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása