cover_larry.pngAz Európai Unió soros elnökeként mire készül Madrid? Miért költözik egyre több fiatal vidékre? Sikerül-e a Larrynek, a juhászfiúnak rapperként kitörni és megtalálni önmagát? Minden programunk szokás szerint ingyenes, regisztrációhoz és a részletekért klikk!

csesze_spanyolcsesze.png

Ebben a félévben Spanyolország az Európai Unió soros elnöke – erről részletesebben is írtunk már. Mit jelent ez? Milyen változásokat szeretne Madrid és milyen tervei vannak Brüsszelnek? A kulisszatitkokba a Spanyol Királyság nagykövete avat be minket első októberi programunkon, most kedden. Alfonso Dastis Quecedo tapasztalt diplomata, korábban külügyminiszter is volt – erről is beszélget majd vele az est műsorvezetője, Szederkényi Olga. Az esemény szervezésében partnereink lesznek a Corvinus Egyetem Globális Tanulmányok Intézetének hallgatói, akik a tervek szerint az egész évadban társszervezőként működnek közre az Egy csésze Európa sorozatban.

Az Egy csésze Spanyolország ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni az egycseszeeuropa@gmail.com e-mail címen lehet. Sangriával várunk mindenkit!

kkl_nemidovelartboard_4.png

Fiatal felnőttek a város nyüzsgése helyett egyre gyakrabban vidéken rendezik be életüket. Október 10-én, kedden erről a jelenségről beszélgetünk majd. Mi motivál valakit arra, hogy a város helyett vidéken élje az életét? Milyen előnyei és hátrányai vannak ennek? Milyen kihívásokkal, életminőséggel, megélhetési lehetőségekkel és körülményekkel jár a vidéki élet? Kedvezőbb lehet-e fenntarthatósági, gazdasági vagy egészségügyi szempontból? Hogyan működik az önellátás?

Vendégünk lesz Nagy Alexandra színésznő, műsorvezető, aki két éve költözött Budapestről egy Nógrád megyei kis faluba, Bródy Luca a Herstory Kollektívától – projektjük célja, hogy összegyűjtsék és láthatóvá tegyék a nők történeteit, valóságát a vidéki élettel, önellátással, és az ezzel szorosan kapcsolódó gondoskodási válsággal kapcsolatban –, és Kollár-Klemencz László. A Kistehén zenekar énekeseként, dalszerzőjeként és szövegírójaként ismertté vált zenész emellett nemcsak filmrendező, forgatókönyvíró és háromkönyves író, hanem tájrendező-kertépítő mérnök is. Szentendrén él, gyerekkorának nagyrészét pedig Újhartyánban, egy Pest megyei faluban töltötte. Jelenleg a Kollár-Klemencz Kamarazenekar frontembere, dalszerzője – a beszélgetés után élőben is meghallgathatjátok Ég az erdő című produkciójukat.

Az esemény első felét, a beszélgetést 18 órától online is streameljük, amit követhettek az Európa Pont Facebook-oldalán, a koncertet viszont csak élőben léthatjátok – ehhez itt tudtok regisztrálni.

larry.png

“Ettől sem leszek ép…” – új évadunk első filmklubján a Larry című magyar filmet vetítjük. A juhászként tengődő, 21 éves Ádám magának való vidéki fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával. Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten váratlan mértékű népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást. A Larryben nemcsak Vilmányi Benett döbbenetesen hiteles, de a mellékszereplők is Thuróczy Szabolcstól Szandtner Annáig, vagy a CsaLa Do művésznevű rapper, Onofer László, aki barcikai producerként gyakorlatilag saját magát alakítja. A film vetítése után a rendezővel, Bernáth Szilárddal beszélgetünk. Az est házigazdája Gyárfás Dorka.

Az esemény ingyenes, de regisztrációköteles, regisztrálni ezen az oldalon keresztül tudtok.


Az Európa Pont szeptemberi programjainak részletes leírása az Európa Pont Facebook oldalán olvasható, szeretettel várunk minden érdeklődőt!

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi
bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, hallgasd a podcastunkat, kövess minket a Facebookon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és gyere el ingyenes programjainkra, vagy, ha nem lehetséges a személyes jelenlét, kövesd őket online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr8118225901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása