Mint azt a korábbi években is megszokhattátok, az Európa Pont nyári szünete alatt a fesztiválokon találkozhattok velünk. Ott leszünk Európa egyik legnagyobb nyári buliján, a héten kezdődő Sziget Fesztiválon is – használd ki a jegyed, és nézz be hozzánk!

 

 

A European Meeting Point programkínálata hasonló a korábbi évekhez: partnerszervezeteinkkel együtt európai uniós és az európai kultúrához kapcsolódó programmal, játékokkal és beszélgetésekkel várunk, és kisebb-nagyobb nyereményekért a tudásotokat is tesztelheted. Látogass el hozzánk, ha többet szeretnél tudni uniós jogaidról, külföldi tanulásról, munkavállalásról, vagy egyáltalán az EU-ról. Játsszunk, beszélgessünk! EUkvízünk helyes kitöltésével ajándéktárgyakat nyerhetsz.

 

Az idei jelenlétünkön többet megtudhatsz a készségek európai évéről is (European Year of Skills), amellyel az Európai Unió felhívja a figyelmet a folyamatos képzés, az élethosszon át történő tanulás, és a digitális kompetenciák fejlesztésének fontosságára, és ehhez támogatást is nyújt. Az európai év legfontosabb célja, hogy segítse a (leendő) munkavállalókat a minőségi munkához szükséges megfelelő készségek elsajátításában, a vállalatokat pedig a készséghiány kezelésében. Ennek érdekében az EU elősegíti a képesítések határokon átnyúló könnyebb elismerését is. A témához kapcsolódóan egy kvízzel is készülünk.

 

Pénteken, 11-én 15 órakor Maksi Mátyás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének megbízott vezetője Dr. Koller Boglárkával, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi rektorhelyettesével és Dr. Kovács Attilával, a Budapest Metropolitan Egyetem üzleti, kommunikációs és turisztikai kara dékánjával beszélget majd az Európai Unió jövőjéről és a magyar elnökségről. Szóba kerülnek a jövő évi európai parlamenti választások, a Magyarországtól és Lengyelországtól visszatartott uniós forrásokról, a helyreállítási tervről, a digitális és zöld átállásról, a közösség esetleges további bővítéséről és Ukrajnáról is.

 

A European Meeting Pointban rajtunk kívül több civil szervezettel is találkozhatsz:

- a fiatal szakértők uniós együttműködését segítő Corvinus Külügyi és Kulturális Egyesület mindennap 14 órakor szerveznek előadásokat,

- az Európai Föderalisták Uniója Magyarország Egyesület (UEF Hungary), akik olyan szakértőkkel szerveznek interaktív beszélgetéseket, mint Lattmann Tamás EU-jogi szakértő, Antonio Argenziano, az Európai Föderalisták elnöke vagy Lili Bayer, a Politico magyar származású újságírója,

- a Hidak Ifjúsági Alapítvány kvízjátékokkal és a tanulási mobilitás programjaival és lehetőségeivel ismerteti meg a fiatalokat,

- és a Nemzetközi és Európai Szakkollégium, akik interaktív és játékos vetélkedőkkel a nemzetközi kapcsolatok és diplomácia világát hozzák közelebb a fesztiválozóknak.

 

A helyszín a főbejárathoz közel található (az alábbi térképen 45-ös számmal jelölve). Nézz be hozzánk, minden nap 12 és 20 óra között várunk!

 

A képek korábbi fesztiválos kitelepüléseinken készültek.

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi
bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, hallgasd a podcastunkat, kövess minket a Facebookon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és gyere el ingyenes programjainkra, vagy, ha nem lehetséges a személyes jelenlét, kövesd őket online!

 

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr4818190015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása