digit_okt_fb_cover.pngAz Európa Pont februárban megmutatja, idén miért Tallinn Európa zöld fővárosa, információt nyújt a fiataloknak szóló uniós programokról és a legendás finn oktatásról, emellett vendégünk lesz többek között Jocó bácsi és a Digitális Batman is. 

eszt_csesze_cright_1.pngIdén Tallinn Európa Zöld Fővárosa, ezért február 15-én,  szerdán Egy csésze Európa sorozatunkban a házigazda Szederkényi Olga segítségével Észtországba látogatunk. Tallinnban található Európa egyik legszebben megőrzött középkori központja, a város parkos részein pedig növényritkaságok és veszélyeztetett állatfajok is jól érzik magukat.

Mik a tapasztalatok a már tíz éve ingyenes tömegközlekedéssel kapcsolatban? Hogyan szeretne a város 2035-re karbonsemleges lenni? Miért támogatják az urbanista kertészkedést? Mikorra készül el a 13 kilométer hosszú méh-sugárút? Mi az a hatvan zöld program, amelyekkel a szervezők idén várják az érdeklődőket? Mindezt Raul Toomas, az Észt Köztársaság nagykövete meséli el a résztvevőknek.

A tallinniak az élet más területén igyekeznek környezetbarát és fenntartható megoldásokkal előrukkolni. Az est folyamán Kreet Paljas filmfesztivál-szervezőtől, az Észt Intézet igazgatójától megtudhatjuk azt is, hogyan lehet egy filmfesztivál zöld.

Az esemény regisztrációhoz kötött, regisztrálni pedig az egycseszeeuropa@gmail.com e-mail címen lehet.


ifjusag_jav.png
Február 21-én
a fiataloknak szóló uniós pályázatokról és programokról, a részvétel módjáról és a kapcsolódó tapasztalatokról beszélgetünk.

Magyarország 2030-as élhetőségi céljaival és az Európai Unió Ifjúsági Stratégiájának prioritásaival összhangban megismerhetitek a vidéken élő, hátrányos helyzetű fiatalok számára is elérhető európai uniós programokat, illetve azt, milyen előnyöket nyújtanak ezek a továbbtanulásban és a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben.

Bemutatkoznak a fiatalok számára fontos programok, beleértve az Európai Bizottság Blue Book, (kék könyv) gyakornoki programját, a DiscoverEU-t és az Európai Szolidaritási Testületet és az Európai Ifjúsági Stratégia keretében létrehozott Európai Ifjúsági portál lehetőségeit. Ezen kívül szóba kerül az is, mi történik még a 2022-es Ifjúság Európai Éve után.

Ez a rendezvényünk is regisztrációköteles, az alábbi oldalon keresztül tudtok regisztrálni.

insta_digit_okt.png

Hogyan hat gyerekeink fejlődésére a digitalizáció? Milyen hatással van a mentális egészségünkre? Milyen korábban el sem képzelhető előnyökkel szolgál? Hogyan demokratizálja az oktatást, milyen módon hat a gazdaságra és a termelésre, és persze hogyan jelenik meg a mindennapjainkban? Mit tanulhatunk Európában és az egész világon élenjáró finn oktatási rendszertől? Minderről szó lesz február 23-án, amikor az oktatást felforgató digitalizációról beszélgetnek meghívott vendégeink – Jocó bácsi, azaz Balatoni József történelemtanár, blogger, író és Dr. Vladár Zsuzsa, az ELTE Alkalmazott Nyelvészeti és Fonetikai Tanszékének vezetője. Megnézhetjük a finn oktatásban használt digitális eszközöket, és néhány kapcsolódó magyar projektet: a közösségi média előnyeit kihasználó Digitális Batmant, az Okos Doboz tankönyvfüggetlen digitális taneszközt és a gyerekeknek kreatív tananyagokat fejlesztő Maker’s Red Boxot. Házigazda Forró Bence, a rendezvényre pedig az alábbi oldalon keresztül lehet regisztrálni.

Februári eseményeinket élőben online közvetítjük az Európa Pont Facebook-oldalán, illetve az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Facebook-oldalán és YouTube csatornáján. A programok részletes leírása megtalálható az Európa Pont Facebook-oldalán.

Az eseményeken továbbra is javasoljuk maszk viselését. Valamennyi program ingyenes, szeretettel várunk minden érdeklődőt!

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, hallgasd a podcastunkat, kövess minket a Facebookon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és gyere el ingyenes programjainkra, vagy, ha nem lehetséges a személyes jelenlét, kövesd őket online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr618049482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása