img_20220810_191103_vagott.pngKét év kihagyás után újra dübörög a fesztiválszezon – így a kényszerszünet leteltével holnap a Sziget is visszatér. Már hagyomány, hogy a fesztiválon más szervezetekkel együtt az Európa Pont is részt vesz – nézd meg, mivel és kikkel készülünk!

Az EU Meeting Pointban mindenféle uniós témában tájékozódhattok, információt kaphattok uniós jogaitokról és lehetőségekről – például a külföldi tanulásról és munkavállalásról – és kisebb-nagyobb nyereményekért tudásotokat is tesztelhetitek. Ráadásul 2022 az ifjúság európai éve – mondanunk sem kell, hogy a fiatalokon a fókusz és Európa jövőjén.

Az idei európai találkozóhelyen európai témájú programokkal és játékokkal csatlakozik hozzánk az AEGEE-Budapest (Európai Hallgatók Hálózatának Egyesülete), a Corvinus Külügyi és Kulturális Egyesület, az Európai Föderalisták Uniója Magyarország Egyesület (UEF Hungary), az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány, Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség és a Nemzetközi és Európai Szakkollégium – Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

 


Az EU Meeting Pointban egy sor érdekes beszélgetésre is sor kerül – íme a részletek:

  • Augusztus 10: Lázár András, KKM – Visegrád az EU-ban, a magyar elnökség tapasztalatai
  • Augusztus 11: Sebők Miklós, MTA Politikatudományi Intézet, Gedeon Béla, Budapesti Corvinus Egyetem – Az EU a világban: az EU és az Egyesült Államok kapcsolata
  • Augusztus 12: Maksi Mátyás, Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, megbízott képviseletvezető, Koller Boglárka, az NKE nemzetközi rektorhelyettese – Európa jelene és jövője
  • Augusztus 13: Rada Péter – Beszélgetés az egyetemek nemzetköziesítéséről és a hallgatói mobilitásokról
  • Augusztus 14: Kozma Klementina, Budapesti Corvinus Egyetem, Szilvási Simon, NKE – Az Arktisz jelentősége az EU szempontjából; Varga András, NKE – Aktualitások az Európai Unióban
  • Augusztus 15: Palkovits Valér, a Sándor Palota Diplomáciai Igazgatóságának igazgatóhelyettese – Magyarország és az európai diplomácia

A koncertek és a buli előtt mindenképpen nézzetek be hozzánk! Keressétek ezen a letölthető programtérképen az 50-es számmal jelölt EU Meeting Pointot – idén máshol, mint ahogy megszokhattátok, a bejárathoz sokkal közelebb. Szerdától minden nap 12 és 20 óra között várunk benneteket! :-)

---

---

Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.



Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon, Instagramon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és nézd meg programjainkat online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr1017905063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása