blogcover.PNGIdén is készülünk az EU születésnapjára, és megünnepeljük azt is, hogy Magyarország már 18 éve teljes jogú tagja az európai közösségnek. Május 8-án ismét a budapesti Szabadság térre várunk benneteket, hasznos és érdekes EU-s információkkal, kicsiknek és nagyoknak szóló kreatív foglalkozásokkal és játékokkal, valamint többek között a Kiscsillag, a The Biebers, a Mrs Columbo és a Kaláka koncertjével. Az eseményen szolidaritásunkat is kifejezzük Ukrajnával. Tartsatok velünk!

EU-s futás – ismét Budapest szívében!

Az Európa-nap programja ismét a hagyományos Európa-napi futóversennyel veszi kezdetét – a közös futásra még pár hely kiadó, május 3-ig tudtok regisztrálni. A csatlakozás óta eltelt tizennyolc évet idén is ennek megfelelően ugyanannyi futókilométer jelképezi. Az ifjúság európai évében az EU-s futás 18 állomása azt mutatja be, hogyan járult hozzá az EU a magyar fiatalok életéhez az elmúlt közel két évtizedben. Így az útvonal mentén ezúttal 18 olyan ifjúsághoz (is) kapcsolódó fejlesztés képével találkozhattok majd – az iskolafelújításoktól a kerékpárútfejlesztéseken át az e-ügyintézésig –, amelyek uniós támogatásból valósultak meg.

Programok a kisebbeknek…

A gyerekek számos program közül választhatnak: a több mint ötven éve zenélő Kaláka ezúttal „Három székláb” című műsorát mutatja be sok-sok jól ismert gyerekdallal, többek között a Nálatok laknak-e állatok?, az Ukulele, a Madáretető vagy A pelikán című albumokról. Lesz gyerekjóga foglalkozás az AdniJóga jóvoltából, ahol kimondottan gyerekeknek készült gyakorlatokat próbálhatnak ki a fiatal látogatók. Koncertet ad Kovácsovics Fruzsina is, aki bevezet a hangszerek különleges világába, énekel a horgászás rejtelmeiről, a barkácsoló denevérről és a meg nem értett légyről is, az Ákom-Bákom Bábcsoport pedig Benedek Elek meséje nyomán az Aranyszóló pintyőke című mesedarabot adja elő sok-sok ismert magyar népdallal.

Mindemellett kézműves foglalkozásokkal, játékos sátorral is várjuk a gyerekeket, a programokról többek között a Kerek-Perec Gasztroház, a Babapihenő-Babajátszó; a Bábozd Zöldre Egyesület, a GYIK Műhely, a Játszóház Projekt és a PINKPONILO közösségi varróműhely gondoskodik.

…és nagyobbaknak

A nagyszínpadon Galambos Dorina zenekara, a Mrs Columbo kezd, amely eredetileg lánybandaként ismert slágereket adott elő jazzes köntösben, majd kis popos elkalandozás után ugyanehhez tért vissza – immár fiúkkal kiegészülve – jazzkvartettként. Őket Puskás Peti csapata, a The Biebers követi a nyolcvanas, kilencvenes évek zenei stílusát megidéző dalaikkal. Végül fél héttől a Kiscsillagé a nagyszínpad: Lovasi András és zenekara egy nagyon fejlett kistérségből érkezve húzós alternatív rockba csavarja az estet.

A koncertek és egyéb programok között érdemes felkeresni partnereink sátrait. Az uniós kommunikációval foglalkozó intézmények mellett számos zöld, kulturális, ifjúsági és menekülteket támogató szervezet is külön programmal készül, amelyek érdekes, és sok hasznos információt tartalmazó játékkal és kvízekkel várnak benneteket. Ha legalább hét sátorban játszotok, értékes nyereményeket kaphattok az Európa Pont sátrában!

Ez az ajánló még közel sem teljes, rengeteg további programmal várunk benneteket, a részletes program megtekinthető az esemény Facebook-oldalán. Ha Budapesten lesztek május 8-án, mindenképpen látogassatok el hozzánk a Szabadság térre! :-)


 

plakat_fin.PNG


helyszinrajz22.png

Az Európa-napi fesztivált az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezi együttműködésben az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájával és a Miniszterelnökséggel.


---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon, Instagramon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és nézd meg programjainkat online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr8117821847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása