divat_001.pngJanuári első eseményünkön a fenntartható és személyre szabott divaté lesz a főszerep, és megtudhatjuk, hogyan egyeztethető össze a környezettudatosság a stílussal. Minderről a Magyar Divat és Design Ügynökség és a Magyar Könnyűipari Szövetség képviselőjével, történésszel, divatújságíróval és magyar tervezőkkel beszélgetünk. Lumiѐre Filmklubunkban pedig a többszörös díjnyertes Corpus Christit láthatjuk a javítóintézetből kikerülő, önmagát papnak kiadó fiatalról, aki felforgatja a falu életét.

A divatiparban számos fontos változás ment végbe az elmúlt években. Az online vásárlás a járvány ideje alatt népszerű időtöltéssé vált, ugyanakkor az éghajlatváltozás arra késztet minket, hogy újabb és újabb fast fashion kollekciók helyett inkább tartósabb alapdarabokat szerezzünk be – amit az Európában évente termelt 2,5 milliárd tonna hulladék is indokol. Az Európai Unió ösztönzi az átállást a környezetszennyező és pazarló lineáris gazdaságról az úgynevezett körkörös gazdaságra. Hogyan lehet a márka fenntartható? Milyen a tudatos vásárló? Minikonferenciánkon ehhez hasonló kérdésekre keresünk válaszokat.

A divat mindig trendi, így a mai napig sokakban megfogalmazódik a gondolat, hogy szeretnének a szakmában elhelyezkedni, akár saját márkát indítani. Arról is fogunk beszélni, hogy ennek milyen kihívásai vannak, mind környezetvédelmi, mind gazdasági szempontból. A változó vásárlói igényekkel, a fenntarthatósággal, és a greenwashing jelenséggel is kiemelten foglalkozunk majd. Vendégünk lesz Bata-Jakab Zsófia (Magyar Divat és Design Ügynökség), Csalár Bence (divatújságíró), Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia (Magyar Könnyűipari Szövetség, Innovatext), Kudron Anna (Pinkponilo), Mérő Péter (MERO), Nemes Natália (Noha Stúdió), Szarvas Valentin (VALENTIN SZARVAS), Szentesi Réka (társadalomtörténész, divatkutató) és Váczi Rozi (Matyodesign).

A rendezvényre itt tudtok regisztrálni, de megnézhetitek online Facebook-oldalunkon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube-csatornáján.

corpus_christi_cover_001.png

Lumiѐre Filmklubunkban a LUX- és Oscar-díjra jelölt Corpus Christit vetítjük. A karizmatikus huszonéves, Daniel a javítóintézet erőszakos falai között talált rá Istenre. Pap szeretne lenni, de büntetett előélete miatt ez lehetetlennek tűnik. Jó magaviseletének köszönhetően egy messzi faluba küldik, hogy fűrésztelepen dolgozzon, ám véletlenül papnak nézik, ő pedig szívesen ugrik be a helyi plébános szerepébe. Az ifjú prédikátor a megszokottól eltérő nyelven szól az emberekhez, és új nézőpontokat kínál a falunak, hogy megbirkózzanak a közösséget megosztó súlyos traumával.

A vetítés után Bognár Péter filmforgalmazási szakértővel, a LUX jelölőtestület volt tagjával Gyárfás Dorka beszélget. A rendezvény már teltházas, de érdemes figyelni a regisztrációs oldalt vagy a Facebook-eseményt az esetleges lemondások miatt.

Fő a biztonság!

Az Európa Pont összes rendezvénye ingyenes, de regisztrációhoz kötött, és védettségi igazolvánnyal látogatható, és a maszk viselése is kötelező.

A járványügyi helyzetre tekintettel bevezetett korlátozó intézkedések szigorítása esetén az egyes események elmaradhatnak, illetve későbbi időpontban kerülhetnek megrendezésre. Kérjük, hogy a rendezvényekkel kapcsolatos naprakész információkért kövessétek Facebook-oldalunkat!

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon, Instagramon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és nézd meg programjainkat online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr6416816072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása