granny.pngAz év utolsó hónapjában, még az ünnepek előtt eljön hozzánk Palya Bea, akivel ezúttal a személyes márkaépítésről beszélgetünk, filmklubunkban pedig három nagymama történetén keresztül kapunk bepillantást Európa XX. századi viharos történelmébe. Az ünnepekre hangolódást Egy csésze Európa rendezvényünkkel kezdjük: az idén Európa kulturális fővárosi címét viselő Plovdiv ürügyén most Bulgáriába utazunk, ahol a kulturális évad programjai mellett bolgár karácsonyi szokásokról és ételekről is beszélgetünk vendégeinkkel.

palyab.png

A hónap első programján, 3-án este a csodálatos énekesnő, az egyedi hangú és ezerszínű Palya Bea lesz a vendégünk, akivel ezúttal a személyes márkaépítésről beszélget McMenemy Márk. Bea tizenegy szólólemezén nyomon követhető az a folyamat, ahogyan önmagát dalokba építve halad  belső útján. Az önmegvalósításról, kreatív technikákról és alkotásról szól Bea első online kurzusa, amely több évtizedes dalszerzői, előadói, tréneri és önismereti munkákból szerzett tapasztalatainak esszenciája. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, itt tudtok regisztrálni: palyabea.eventbrite.com.

plovdiv.png

Rögtön másnap, 4-én indulunk Bulgáriába, legalábbis egy csésze erejéig, gondolatban: Szederkényi Olga vendégeivel ezúttal az idei egyik kulturális fővárosba, Plovdivba  invitál mindenkit. Szó lesz a sokszínű történelmi hatásról, amely Európa egyik legrégebben lakott települését, Plovdivot formálta, és arról is, hogyan jelent meg mindez a kulturális évad közel ötszáz programjában. Természetesen lesznek kóstolófalatok, és a bolgár karácsonyi menü is terítékre kerül majd. Az Egy csésze bolgár karácsony / Plovdiv ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvény. Regisztrálni az egycseszeeuropa@gmail.com e-mail címen lehet.


Lumière filmklubunkban a hónapban egy nagyon különleges filmet nézhettek meg: három fiatal srác és három nagymama – az angol kém, a náci németországi táncosnő és a magyar kommunista holokauszttúlélő – történetét, amelynek elmesélése során felsejlik az egész huszadik század. Révész Bálint Nagyi projekt című filmje több nemzetközi elismerés mellett tavaly a magyar filmkritikusok legjobb dokumentumfilmnek járó díját is megkapta.

A vetítést követően Donáth Péterrel, a filmet forgalmazó ELF Pictures forgalmazási vezetőjével beszélgetünk. A rendezvény ingyenes, regisztrálni a nagyiprojekt.eventbrite.com oldalon keresztül lehet.
Az Európa Pont decemberi programjainak részletes leírása az Európa Pont Facebook oldalán olvasható. Valamennyi program ingyenes, szeretettel várunk benneteket!

-----

Az Európa Pont az Európai Bizottság és az Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként 
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és gyere el ingyenes programjainkra!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr2115329150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása