prog1.pngKisebb szünet után, februártól újult erővel, változatlan lelkesedéssel és szolgáltatásokkal várunk benneteket programjainkon. Az első hónap kínálata mindjárt nagyon színesre sikeredett: vendégünk lesz többek között Kiss Tibi, Hrutka Róbert és Grecsó Krisztián; rendhagyó filmklubunkban vetítjük az Oscar-díjas Deák Kristóf legújabb rövidfilmjét, valamint az idén Oscarra közelébe került Susotázst is. Emellett vendégeinkkel beszélgetünk a digitális kor kihívásairól, az online pénzügyekről, adatvédelemről és a szerzői jogok védelméről is, az egészet pedig egy jó erős portugál bica kávéval öblítjük le. Tartsatok velünk! :-)

Első programunk 25-én Az adat az új olaj? címmel a digitális kor adatvédelmi elvárásait és kihívásait járja körül. Adatvédelem tekintetében talán a legkényesebb téma a digitális pénzhasználat, hiszen alapvető bizalmi kérdés, hogy bankkártyaadataink birtokában ki kezelheti a pénzünket. A talkshow két vendége két pénzkezelő cég, a K&H Compliance Igazgatóságának vezetője, Wieland Zsolt, valamint a Barion egyik alapítója, Bíró Tamás lesz, akik egy hagyományos bank és egy innovatív pénzügyi megoldásokat kínáló cég szemszögéből világítják meg a kérdést.

prog2.png

A beszélgetést követően Hrutka Róbert zenész és Grecsó Krisztián író, történetmesélő Libikóka c. darabját láthatjátok, amely a zene, irodalom és színház találkozása. Az esten „anyáink, apáink történetei kerülnek elő, dalban, mesében elbeszélve”. Az előadás során új írásokat, műhelytitkokat, a szerzők közös Játszótér című zenés darabjának dalait is megismerhetitek.

prog3.png

Február 26-i Lumière Filmklubunkban rendhagyó módon nem egy, hanem rögtön öt kisfilmet nézhettek meg, amelyeket a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál programjából válogattuk. A vetítéseket követően a fesztivál főszervezőjével és a Daazo rövidfilmes weboldal társalapítójával, Deák Dániellel beszélget az est házigazdája, Gyárfás Dorka. A Lumière Filmklub kurátora Bujdosó Bori újságíró.

A vetített rövidfilmek:


prog4.png

A filmklubot követő napon, február 27-én szuper beszélgetéssel és koncerttel várunk benneteket. Az est első felében aktuális szerzői jogi kérdésekről beszélgetünk Kiss Tibivel (Quimby) és Vastag Gáborral (A Kutya Vacsorája) – többek között arról, milyen nehézségekkel néz szembe ma egy zeneszerző, milyen hatással vannak a letöltések és a zenemegosztó oldalak a szerzők életére, megélhetésére. A beszélgetés után a két zenész barát hobbiprojektjét, az Aranyakkordot hallgathatjátok meg. Ezen a bensőséges, szobakoncert hangulatú előadáson életműveik kedvencei mellett az elmúlt tíz év egyéb közös szerzeményeit és improvizációkat is hallhattok majd. Update 2019.01.28.: az előzetes regisztráció során elértük az Európa Pont befogadóképességének maximumát, így erre a rendezvényre több jelentkezést már sajnos nem tudunk fogadni.

prog5.png

A hónapban folytatódik Egy csésze sorozatunk is. Február 28-án ismét Portugália felé vesszük az irányt, mivel 2018-ban Cascais volt Európa Ifjúsági Fővárosa. Megtudhatjátok, milyen egy igazi portugál karnevál, egy Entrudo, és megismerkedhetek a Lisszabon melletti Cascais városával is – ahol egész nagy magyar kolónia él. Az est díszvendége Maria José Teixeira de Morais Pires, Portugália magyarországi nagykövete, háziasszonya pedig Szederkényi Olga újságíró. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni 2019. február 10-től. lehet az egycseszeeuropa@gmail.com címre küldött e-maillel.

Az Európa Pont februári programjainak részletes leírása az Európa Pont Facebook oldalán olvasható. Valamennyi program ingyenes, szeretettel várunk benneteket!

-----

Az Európa Pont az Európai Bizottság információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként 
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és gyere el ingyenes programjainkra!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr2914587972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása