kkv_cover.pngAz EU-ban sokszor elhangzik, hogy a kis- és középvállalkozások (kkv-k) adják az „európai gazdaság gerincét”. Számos statisztika támasztja alá, hogy valóban a kisvállalkozások – akár egyéni vállalkozások, akár 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató cégek – adnak munkát a legtöbb embernek. Éppen ezért nem mindegy, hogyan tudnak érvényesülni, milyen támogatásokat kaphatnak Európa piacán.

 

kkv.png 

Támogatás kisvállalkozásoknak – kiinduló információforrások

Az EU számos ösztönzővel, pénzügyi és egyéb eszközzel igyekszik támogatni, hogy mind több kkv működhessen sikeresen Európában. A rendelkezésre álló források közt több szervezet és áttekinthető weboldal is segít eligazodni. Az Enterprise Europe Network európai tanácsadó-hálózata minden kkv-kat érintő kérdésben segít, a hálózat minden magyarországi régióban működtet tanácsadó szolgálatokat, ahol részletes tájékoztatást tudnak adni – magyar nyelven – az uniós támogatási lehetőségekről, kapcsolódó programokról.

Az Európa Önökért portál vállalkozásoknak szóló összefoglalója nagyon hasznos weboldalként működik a kkv-k számára, minden fontos program, alapelvek, rendelkezésre álló lehetőségek megtalálhatók az oldalon. A weboldal nagy része magyarul is elérhető. Az oldalon rákereshetünk az uniós országokban a kisvállalkozások számára elérhető közvetlen támogatásokra – válogatva a finanszírozás típusa, összege és a beruházás célja szerint.

Kezdő kisvállalkozásoknak / startupoknak nagyon hasznos összefoglaló oldalt működtet a Startup Europe, ezen az oldalon például az innovatív kisvállalkozások számára elérhető minden forrást összeszedtek (az oldal csak angolul érhető el).

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr4314042070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása