futas_cover.JPGIdén is lesz közös EU-s futás Magyarország uniós csatlakozásának évfordulójának alkalmából Budapesten. Már tizenkilenc év telt el azóta, hogy hazánk az Európai Unió teljes jogú tagjává vált, így idén már 19 kilométert kell teljesíteniük a jelentkezőknek (egyéniben, vagy akár két- vagy háromfős váltóban).

Mivel 2023 a készségek európai éve az Unióban, az útvonal mentén ezúttal 19 olyan oktatási vagy képzési projekt képe lesz látható, amelyet a közösség az elmúlt 19 évben támogatott, a mélyszegénységben élők képzésétől az MTMI területek (műszaki, természettudományos, matematikai és informatika) népszerűsítésén át digitális pedagógiai kompetenciákat fejlesztő továbbképzésekig.

Az alábbi infografikán megnézhetitek, merre vezet idén a 19 kilométeres táv. A teljesítéshez a kijelölt útvonalat háromszor kell lefutni majd a Szabadság térről indulva és ugyanide érkezve (a grafikát nagy méretben a képre, vagy ide kattintva láthatjátok). A futóversenyről minden hasznos tudnivalót megtaláltok az EU-s futás hivatalos oldalán, ahol a 19 uniós támogatással megvalósult fejlesztésről is olvashattok részletesebben: https://eufutas.hu.

19ev_19km-3.png

Az Európa-napra a futás mellett természetesen egy nagyszabású fesztivállal is készülünk: idén mások mellett fellép a Budapest Bár, Járai Márk (Halott Pénz) és az Aranyakkord formáció, a gyerekek is rengeteg koncertből és egyéb programból választhatnak. Egész nap EU-s információkkal, hasznos és érdekes játékokkal, kreatív foglalkozásokkal várunk benneteket, az eseményen kifejezzük szolidaritásunkat Ukrajnával is. A rendezvény ingyenes, tartsatok velünk a Szabadság téren május 7-én, vasárnap!

Az Európa-napi fesztivált és futóversenyt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája rendezi, együttműködésben a Miniszterelnökséggel és Budapest Főváros Önkormányzatával. A verseny szakmai szervezője a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft, a programok ingyenesek.

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi
bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, hallgasd a podcastunkat, kövess minket a Facebookon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és gyere el ingyenes programjainkra, vagy, ha nem lehetséges a személyes jelenlét, kövesd őket online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr5818116060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása