eunap_bb_selected_0420.pngIdén is színes programokkal készülünk az Európai Unió születésnapjára és Magyarország tagságának évfordulójára. Budapest Bár, Aranyakkord, Járai Márk, Alma együttes, EU-s információk, kvízek, játékok és sok minden más – részletek a posztban. Május 7-én irány a Szabadság tér!

Robert Schuman 1950. május 9-én ismertette az egységes Európa megteremtésére mint a béke biztosítékára vonatkozó javaslatát. A Schuman-nyilatkozatot tekintjük a mai Európai Unió megszületéséhez vezető egyik első lépésnek, és a dátum az Európai Unió egyik fő jelképe.  Ezt idén is nagyszabású fesztivállal ünnepeljük – a megszokottak szerint közeli vasárnapon, idén május 7-én –, együtt és Magyarország uniós csatlakozásának május 1-jére eső 19. évfordulójával.

A program nyitásaként, szintén a hagyományoknak megfelelően reggel 10-kor rajtol EU-s futás. Mivel az évek számával a táv is nő, így nemcsak egyben és két fős csapatban, de már három fős váltóban is teljesíthető. A részvétel ingyenes, nevezni a helyek beteltéig, vagy május 1-jén este tíz óráig a https://eufutas.hu oldalon lehet, további információ pedig emellett itt található.

A rajt után nem sokkal, 10.30-kor a Pódiumszínpadon elkezdődnek a gyerekprogramok – Alma együttes, a Majorka színház, a Kiskalász és az Apacuka koncertje. Az Európa Pont sátrában 11 órától kvízek és ismeretterjesztés várja az érdeklődőket: írók, szülők, szakértők kalauzolnak el bennünket a 21. századi tudás és képességek világába,  lesz EU-kvíz és lokális divatkvíz is arról, hogyan zöldíthetünk a ruhatárunkon.

k_alma_egyuttes.jpgAlma együttes

A Nagyszínpadon 14 órakor kezdődnek a rendezvények. Járai Márk nyitja a sort – a Halott Pénz énekese mostanra szólóban is az egyik legkedveltebb előadóvá vált.

k_jarai_mark.jpgJárai Márk

Kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel, sajátságos pszichedelikus-akusztikus hangulat, Rock’n’Roll rezervátum, szellemidézés – ez az Aranyakkord, Kiss Tibor (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) közös produkciója. Hangzásvilágát éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az éteri csilingelések.

k_aranyakkord.jpg
Aranyakkord

A napot az egyik legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője, a Farkas Róbert vezette Budapest Bár zárja. A zenekar védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra. A Budapest Bár ez alkalommal Behumi Dórival, Németh Jucival, Frenkkel, Keleti Andrással, Kollár-Klemencz Lászlóval és Mező Misivel érkezik.

A fesztivál részletes programját az esemény Facebook-oldalán olvashatjátok. Szeretettel várunk benneteket!

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, hallgasd a podcastunkat, kövess minket a Facebookon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és gyere el ingyenes programjainkra, vagy, ha nem lehetséges a személyes jelenlét, kövesd őket online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr7118109472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása