v2veszprem_fb_cover_veszprembalaton.pngEurópa Kulturális Fővárosa programbemutató és a Vad Fruttik-frontembere, Likó Marcell különleges hangulatú szólókoncertje; hazájukat elhagyó alkotók és a mai Ukrajna – e hónapra nem túl könnyed, de nagyon erős és tartalmas programokkal készültünk. Tartsatok velünk!

veszprem_1_mahl_kornel.jpg

Európa egyik kulturális fővárosa (EKF) jövőre Veszprém lesz a balatoni régióval közösen. Ehhez kapcsolódóan november 24-ei rendezvényünkön az EKF eseménysorozatot előkészítő csapat vezetőivel az évad programjairól, az előkészületekről, a legfőbb attrakciókról, nemzetközi együttműködésekről beszélgetünk, illetve arról, miért lesz érdemes jövőre (is) felkeresni Veszprémet és régióját. A beszélgetést követően a régió szülöttje, a Vad Fruttik énekes-zeneszerző frontembere, Likó Marcell ad egy különleges hangulatú, intimebb koncertet egy szál gitárral.

A kerekasztal-beszélgetést az Európa Pont  és az Európai Bizottság Facebook oldalán magyarul, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének YouTube oldalán angolul streameljük. A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles, amit ide kattintva tudtok megtenni.

fin3norveg-7_copy.png

Novemberi utolsó programunkon, 30-án Egy csésze Európa sorozatunk különkiadásával jelentkezünk: ezúttal nem uniós tagország, hanem egyik szomszédunk, a háború által feldúlt Ukrajna lesz képzeletbeli úti célunk. Az est vendégeivel – Sós Ágnes dokumentumfilmessel, Vonnák Diána íróval és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Ukrajnából menekült két vendéghallgatójával az ukrajnai menekült alkotók és gondolkodók helyzetéről beszélget majd az est szerkesztő-műsorvezetője, Szederkényi Olga. Hogyan élnek túl, hogyan tudnak dolgozni és hogyan hallatják a hangjukat?

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött esemény, jelentkezni az egycseszeeuropa@gmail.com e-mail címen lehet.

Az Európa Pont minden novemberi programjának részletes leírása az Európa Pont Facebook oldalán olvasható. Valamennyi program ingyenes, szeretettel várunk minden érdeklődőt!

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, hallgasd a podcastunkat, kövess minket a Facebookon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és gyere el ingyenes programjainkra, vagy, ha nem lehetséges a személyes jelenlét, kövesd őket online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr1917978144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása