dia3.PNGIdén Galway Európa egyik kulturális fővárosa, ezért az Egy csésze Európa sorozatunkban most Írországba látogatunk. A hónapban továbbra is foglalkozunk a mindenre hatással levő digitalizációval: egy minikonferencián az adatvédelem kényes kérdéseit járjuk körül, a Kutatók Éjszakáján pedig a digitális készségfejlesztés kerül fókuszba, és szó lesz a design thinking módszertanáról is. A tervezett szigorító intézkedésekre tekintettel az e havi eseményeinket online formában rendezzük meg.


A hónap első programján, 11-én Szederkényi Olga meghívott vendégeivel Írországba kalauzol majd, az esten Galway, Európa egyik idei kulturális fővárosa lesz a középpontban. Miért sorolják Galwayt a világ nyolc legszexibb városa közé, és miért nevezik úgy is, hogy „Barcelona esőben”? Miközben bemutatjuk az idei kulturális programok legjavát, arra is keressük a választ, hogyan őrzik az ír nyelvet a régióban. Megpróbáljuk kideríteni azt is, miért vonzza a költőket, írókat, a filmet és a színházat Galway, és mitől egyedülálló a várost körülölelő vidék. Az est díszvendége: Ronan Gargan, Írország magyarországi nagykövete.

Az előadást élőben az Európa Pont Facebook oldalán közvetítjük.

dia6.PNG

November 23-án
„A digitális kor nagy kihívásai: az ember, aki egy (nagy) adathalmaz” című minikonferenciánk az egyre digitalizálódó gazdaságban az adatok személytelenítésének lehetőségeit vizsgálja. Az adatokra, algoritmusokra, öntanuló mesterséges intelligenciára épülő rendszerek észrevétlenül épülnek be életünkbe – nem mindegy kik, és hogyan tudnak élni a digitális térben szándékosan vagy szándék nélkül közzétett adatokkal. Ehhez kapcsolódó kérdésekről beszélgetünk a hatóságok, a tudomány és a vállalati szféra képviselőivel. Az esemény fő vendége dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.

A konferenciát angol szinkrontolmácsolással, élőben a Európa Pont Facebook oldalán közvetítjük.

kutatok_eupont.png

November 27-én
ismét a tudományé lesz a főszerep, nemcsak nálunk, de egész Európában: ezúttal november végén rendezik Európa-szerte a Kutatók Éjszakáját. Mi idén a digitális készségfejlesztésről beszélgetünk meghívott vendégeinkkel. Hogyan haszálhatják a diákok a digitális eszközöket tárgyak tervezésére, a gyerekek okoseszköz-használatra fordított ideje miként tölthető meg értékes tartalommal, hogyan működik a design thinking, nők és férfiak hogyan integrálhatók a társadalmi és a technológiai innováció folyamataiba – mindez szóba kerül rendezvényünkön. Az esten vendégeink lesznek az újfajta tanítási módszertant és tananyagokat kialakító Markerspace, az interaktív mesekönyveket készítő BOOKR Kids, a nőket és a lányokat a tudományos és technológiai pályán segítő Nők a tudományban egyesület és a tizenéves lányokat programozni tanító SKOOL képviselői.

Az előadást élőben a Európa Pont Facebook oldalán közvetítjük.

Kérjük, hogy a rendezvényekkel kapcsolatos naprakész információkért kövessétek Facebook oldalunkat!

-----
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként 
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi 
bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és gyere el ingyenes programjainkra!

1 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr3916280868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása