tav_cover.PNGSajnos, úgy tűnik, a világszintű koronavírus-járvány még velünk marad egy ideig. Amíg tart a pandémia, mindent meg kell tennünk magunk és környezetünk megóvásáért – fontos, hogy vigyázzunk egymásra. Posztunkkal ehhez nyújtunk egy kis segítséget.

Marad a sok fertőtlenítés, a távolságtartás, közösségi terekben a maszkok – csak így tudjuk megakadályozni, hogy a vírus szabadon terjedjen, akár beláthatatlan következményeket okozva az egészségügyi rendszereinknek. Az EU a maga eszközeivel továbbra is mindent megtesz azért, hogy a tagállamokat a felkészülésben és a helyzet kezelésében támogassa. Mi, az Európa Pontban szintén mindent elkövetünk a biztonságotok érdekében.

A helyzet sajnos továbbra is komoly, és nagy fegyelmezettséget követel. Ugyanakkor nincsen olyan nehéz helyzet, amelyben egy kis humor ne tudna segíteni. Így gondolkodtak Ausztráliában is, ahol a megfelelő távolságtartásra – hogy mindenki értse – egy helyi jellegzetességgel hívták fel a figyelmet: ha egy felnőtt kengurunyi távolságot tartasz magadtól nyilvános tereken, akkor nem lehet baj. :-) Így mindenkinek világos. Ezen felbuzdulva mi is lefordítottuk a másfél- kétméteres kívánt pandémikus távolságot az EU tagállamainak „nemzeti mértékegységeire”. Némelyik teljesen egyértelmű, némelyikről mi is írtunk már korábban a blogon – keresgéljetek, vagy mondjatok találóbbat! :-)

aut.png

keep_distance.png


Ugyanez angol változatban is, közkívánatra / so, you can find the English version below:

keep_distance_en.pngAz eredeti, ihletadó illuszráció forrása: a Showpony oldala

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon!

1 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr2116223566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2020.10.03. 03:41:46

Na, ezek jók, kíváncsi voltam a svédre, és hát persze, mi is legyen a mértékegység?
Bróhaha.
:D
A kimaradó országoknak javasolnám
Izland: 1 póni
Norvégia: 4 vörös lazac vagy 2 biatlon puska
Svájc: 8 karóra vagy 10 hosszú Milka csoki
Törökország: 3 damaszkuszi kard
Vatikán: 5 pápai süveg
Wales: 6 húsvágó bárd, esetleg 3 Béla-mez
Aki tudja, folytassa
:-)
Ja, és azon a showponyis linken meg 404 fogad.
süti beállítások módosítása