sport4.pngIdén ötödszörre mozdul Európa egyszerre az Európai Bizottság kezdeményezésére: az európai sporthéten hétfőtől a kontinens minden szegletében millióféle sportot lehet kipróbálni, vagy akár csak egy jót edzeni közösen. Magyarországon is rengeteg ingyenes sportprogramból lehet szemezgetni, a kellemes őszi időben nem árt egy kicsit kimozdulni a komfortzónánkból. Ráadásul Budapest idén sportfőváros!

Pingpongozz, hogy el ne hízz!

Ahogy korábban is írtunk róla, sajnos hazánkban még mindig nagyon alacsony a rendszeresen sportolók aránya. Pedig mindenki tudja: a sport segít megőrizni az egészséget és megelőzni a bajt – a mozgásszegény életmód ugyanis számos krónikus betegség (szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség) kockázatát növeli. Az aktív életvitel számos egyéb társadalmi és pszichológiai előnnyel is jár, és a fizikailag aktív emberek általában tovább élnek, mint az inaktívak. (Az Egészségügyi Világszervezet egyébként az elhízás elkerülése és az egészségesebb életmód érdekében gyerekek számára napi hatvan perc, felnőtteknek heti 150 perc aktív testmozgás ajánl.)

Tudjuk, de valahogy mégsem mozdulunk: európai összehasonlításban Magyarország jó ideje a kevésbé sportos nemzetek közé tartozik, ugyanakkor súlyfölöslegben sajnos eléggé topon vagyunk. Vigasztaló, hogy a tendencia az utóbbi időben azért valamelyest javult – reméljük, a mostani héten is sokan kipróbálnak valami újat, ami utána a mindennapjaik részévé válik. Mert csak elkezdeni nehéz! ;-)

sport2.png

sport3.png

Tabatától a mezei futóversenyig

A szeptember 23-30. között zajló sporthétre a szervező Magyar Szabadidősport Szövetség idén is gazdag hazai programlistát állított össze: több mint 220 különböző esemény közül választhattok. Ha érdekel, milyen egy evezős ergométeres verseny, a speedminton, vagy egy tabata interval edzés, ha kipróbálnád a nordic walkingot, az aquafitnesst, vagy ha csak egy mezei futásra vágysz, akkor tuti megtalálod a kedvedre valót. Budapesten lesz például nagy közös görkorcsolyás gurulás is, az utcai fitnesst is több alkalommal kipróbálhatjátok edzők segítségével. A fogyatékkal élők és épek közös sportolását támogató SUHANJ! Alapítvány pedig közösségi futást szervez a Margitszigeten.

#BeActive Night

A programsorozat egyik csúcspontja 2019. szeptember 28-án 17-24 óra között a budapesti Tüskecsarnokban lesz: itt lehet majd kipróbálni többféle sportot. A megszokott mozgásformák mellett (tánc-, aerobic-, fitnesz- és jógaórák például lesznek szép számmal) teret kap több olyan különlegesebb sport is, mint a jégkorongozás, a műkorcsolyázás, a curling, a szinkronúszás, a búvárkodás, a sífutás vagy az önvédelmi és harcművészeti sportok.

Mozduljatok! :-)

2019: Budapest Európa sportfővárosa

Talán sokan nem tudják, de idén Budapest viseli az Európai Fővárosok és Városok Sportszövetsége (ACES) által életre hívott Európa sportfővárosa címét. A Sportfőváros elismerést mindig olyan 500 ezer fősnél nagyobb városnak ítélik oda, amely bebizonyította a sport támogatása iránti elkötelezettségét az ACES célkitűzéseivel összhangban, és újító jellegű helyi önkormányzati sportpolitikát folytat. Ennek köszönhetően idén a sporthéten túlmenően is, egész évben számos közösségi sportrendezvényhez csatlakozhattok – érdemes az évad programját is figyelemmel kísérni.

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünket, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és gyere el ingyenes programjainkra!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr8515163480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása