dec1.jpgEgy többszörös díjnyertes fotósorozat képeivel, több érdekes beszélgetéssel, és Senával, a fejlesztés európai évének nagykövetével is találkozhattok nálunk az év utolsó havában. Programjainkban a fejlesztési együttműködések mellett a digitális világ és a politika, valamint a terrorizmus összefüggéseiről is lesz szó.

dec2.jpg
2015 a fejlesztés európai éve, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az EU nemzetközi fejlesztési tevékenységére, azokra az együttműködésekre, melyeket az EU a határain kívüli fejlődő országokkal és régiókkal folytat a szegénység felszámolása és a világ fenntartható jövőjének biztosítása érdekében. Ehhez kapcsolódóan 10-én, az évad záróeseményén vendégeinkkel összefoglaljuk az évad legfontosabb eseményeit, civil szervezetekkel beszélgetünk a harmadik országokban zajló munkájukról és a még előttünk álló kihívásokról. Emellett vendégünk lesz Hajdú D. András fotós is, aki Dr. Hardi Richárd, a Kongói Demokratikus Köztársaságban dolgozó magyar szerzetes-doktor mindennapjait örökítette meg, aki húsz éve gyógyítja Afrika szívében a térségre különösképpen jellemző szürkehályogot. A fejlesztés európai évének záróeseményén Sena ad koncertet.


Lumière Filmklubunkban ezúttal a Világok között című filmet vetítjük, december 8-án. A film egy Afganisztánban szolgáló német katona történetét meséli el, aki szolgálata teljesítése közben komoly morális dilemmákkal szembesül: el kell döntenie, hogy felettesei parancsára vagy saját emberségére hallgasson inkább. Filmklubunk vendége Koleszár István lesz, aki békefenntartó katonaként maga is megjárta Afganisztánt.

jamie_bartlett_pic.jpg
December 15-én, Európai gondolkodók sorozatunk keretében Jamie Bartlett, a Centre for the Analysis of Social Media (CASM) igazgatója jön el hozzánk, aki többek között a digitális világ növekedése és a döntéshozatal és politika összefüggéseiről beszél majd nálunk. Szóba kerül majd „Sötét háló” (Dark Net) című könyve is, amely bemutatja, hogyan használja az alvilág és a terroristák az internetet és a legmodernebb digitális technológiákat. Jamie Bartlett kutatásainak középpontjában olyan módszerek állnak, amelyekkel a közösségi média, a modern kommunikáció és technológia megváltoztatja a politikai és társadalmi mozgalmakat, fő kutatási területe a terrorizmus és a radikális politikai mozgalmak. A beszélgetés nyelve angol, angol-magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk. Az esemény előzetes regisztrációhoz kötött (2015. december 11-ig az euthinkers@eu.hu e-mail címen keresztül várjuk a jelentkezést).

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr328131576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása