rc.pngÚjra eltelt egy év, és újra itt az Európa-nap. A szimbolikus ünnepen az EU sokszínűségét ünnepeljük, és természetesen megemlékezünk Magyarország tizenegy évvel ezelőtti (!) uniós csatlakozásáról is. Ahogy mindig, most is mindenkinek készülünk valamilyen programmal: kicsiknek és nagyoknak, sportosaknak és kényelmeseknek, hasznos uniós tanácsokra éhezőknek és csak szórakozni vágyóknak.Európa nagyszerűségét sokszínűsége adja, ezt igyekszik tükrözni az Európa-nap programja is.

erem.jpgIdén először új helyszínen várunk benneteket, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban: helyünk és terünk itt lesz elég, a környezet is tökéletes egy szuper tavaszi programhoz. A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén is nevezhettek a budapesti uniós támogatással felújított épületeket útba ejtő futóversenyre: a csatlakozás óta eltelt tizenegy évet idén tizenegy lefutandó kilométer jelképezi. A távot most csak egyénileg lehet teljesíteni, tehát váltófutás nem lesz, viszont gyorsan fogynak a helyek. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, így érdemes minél előbb jelentkezni, hogy még megcsípjetek egy helyet a futók közt! A futással kapcsolatban minden fontos információt (útvonalat, regisztrációs információkat) megtaláltok ezen az oldalon.

kb.jpgAz egész napos programok között a jazz, a pop, latinos swing, a fúziós folk, valamint a reggae kedvelői is találnak majd kedvükre valót. Fellép többek között a Péterfy Bori & Love Band, Szalóki Ági, a Riddim Colony, a Kerekes Band, és az Európa országainak neves jazz zenészeiből egyetlen alkalomra összeálló EU Jazz Express. A színházak szerelmesei sem maradnak program nélkül: a Grund színház „Slampro”-val készül, amelyben vers, színház és slam olvad egybe: a színészek a slammerek írásait ott és akkor először hallva, asszociatív módon építenek fel jeleneteket. A Független színház a késő húszasok élethelyzetét dolgozza fel „Európai álom” címmel, és megmutatja, hogy spílertől lúzerig minden csak nézőpont kérdése. A legkisebbeket számos gyerekprogram várja a nap folyamán: ökoprogramok, ugrálóvár, alkotósarok, zenés mese és közös meseírás.

Ez az ajánló még közel sem teljes, rengeteg további programmal várunk benneteket, a részletes program megtekinthető az esemény Facebook oldalán. Ha Budapesten lesztek május 9-én, mindenképpen látogassatok el hozzánk a Margitszigetre! :-)

pb.jpg

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr357413264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása