erasmus.jpg

Az Erasmus+ projektről már sokan hallhattunk, hiszen évről évre egyre több diák és pályakezdő fiatal indul új nemzetközi kalandra a program kereteiben. Valószínűleg mindegyikünknek van egy-egy ismerőse, aki így fedezett fel új kultúrát, ízvilágot vagy éppen szerelmet. Lássuk, hogyan kapcsolódnak ide a ma kezdődő Erasmus Napok, mi a rendezvénysorozat múltja, és mi hogyan lehetünk részesei a jövőjének.

 

 

Egy kis gyorstalpaló: Az Erasmus+ programról az Erasmus Napokig

 

Az Erasmus+ program már hosszú évek óta segít, hogy más európai országokban tanulhassunk, dolgozhassunk vagy különféle tréningeken vegyünk részt. Nem csupán fiataloknak – egyetemistáknak, ifjúsági munkásoknak – kínál lehetőségeket: tanárok, oktatók, sportolók, felnőtt tanulók és szakemberek egyaránt profitálhatnak belőle. Az Erasmus+ jelszavai a tapasztalatszerzés, az önállósodás, a nyelvtanulás, a szakmai fejlődés és a kapcsolatépítés. A program nem csak a tudásról szól: sokszor szemléletváltást is magával hoz, hiszen a részt vevők megtanulnak új perspektívából tekinteni a világra. Az Erasmus Napok alatt lehetőségünk van megünnepelni a programot és mindazt, amit ezen keresztül elértünk. Október 14-19. között hat napra ismét reflektorfénybe kerül ez a kezdeményezés, itthon és külföldön.

 

p064484-968686.jpgFotó: Az Erasmus Diákhálózat (ESN) által szervezett brüsszeli zászlófelvonulás.

 

 

#ErasmusDays: A program nemzetközi ünnepe

 

Az immár nyolcadszor megrendezett Erasmus Napokon (angolul #ErasmusDays) bemutatják a program eredményeit és lehetőségeit. A 2023-as események sikere is beszédes: 53 országban közel tízezer eseményt rendeztek, ahol az Erasmus+ résztvevői megosztották élményeiket, és közösen ünnepelték a programot. A programban nem volt hiány semmiből: információs napoktól módszertani workshopokon keresztül flashmobokig minden fellelhető volt. Az idei év még különlegesebb, mivel a rendezvény hat napra bővült, így október 14-19. között megnövelt kapacitásokkal várják az érdeklődőket szerte a világon.

 

 


Az Erasmus Napok itthon

 

Magyarországon is nagy izgalommal készítik elő a szervezők a ma kezdődő #ErasmusDays programsorozatot, amelyen workshopok, kerekasztal-beszélgetések, interaktív előadások várják az érdeklődőket. Az Erasmushoz illően a tartalom is színes lesz: a köznevelés, szakképzés, ifjúsági munka, felsőoktatás, felnőtt tanulás, sőt még a sport területén is lesz mit felfedezni.

 

Tekinthetünk úgy a programokra, mint egy hatalmas alumni találkozóra, amely inspirációt adhat a leendő pályázók számára. A magyarországi #ErasmusDays események között böngészve megtalálhatjuk azt, ami érdeklődési körünkhöz és korosztályunkhoz leginkább illik. A lista hosszú és színes, érdemes figyelmesen átnézni, hogy ne maradjunk le semmiről!

 

 

 

Összekötve a távolból: Légy aktív online is!

 

Az Erasmus Napokhoz a közösségi médián keresztül is könnyen kapcsolódhatunk, ha meg szeretnénk osztani egy-egy saját Erasmus-élményt vagy történetet: egyszerűen csak használjuk az #ErasmusDays hashtaget.

 

Akár a távolból, akár személyesen, ünnepeljük együtt az EU legjobb programját, az Erasmust október 14-19. között!

 

 fb_post2.jpg

A kép és a borítókép forrása: Erasmus Days

 


---

Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, hallgasd a podcastunkat, kövess minket a Facebookon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és gyere el ingyenes programjainkra, vagy, ha nem lehetséges a személyes jelenlét, kövesd őket online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr318707776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása