blog_cover.PNGA járvány miatt az elmúlt két évben sajnos nem tudtuk megrendezni a hagyományos EU-s futást Budapesten (bár tavaly virtuálisan több ezren csatlakoztatok hozzánk az ország minden szegletéből), de idén végre ismét lesz közös futóverseny Magyarország uniós csatlakozásának évfordulójához kapcsolódóan a fővárosban. Már tizennyolc év telt el azóta, hogy hazánk az Európai Unió teljes jogú tagjává vált, ezért mostanra a teljesítendő táv 18 kilométerre nőtt (a távot akár kettő- vagy háromfős váltóban is lehet teljesíteni). Jelentkezni még május 3-ig tudtok, van még néhány szabad hely, ha van kedvetek, ne habozzatok, irány a regisztráció!

 

Az alábbi infografikán megnézhetitek, merre vezet a 18 kilométeres táv – a teljesítéshez a kijelölt útvonalat háromszor kell lefutni majd a Szabadság térről indulva és ugyanide érkezve (a grafikát nagy méretben a képre kattintva láthatjátok). A grafikán szerepelnek az idei év kiemelt fejlesztései is. 2022 az ifjúság európai éve, ezért a verseny útvonala mentén olyan 18, jelentős európai uniós támogatásból megvalósult fejlesztés képét helyezzük el, amelyek szorosan kapcsolódnak a fiatalokhoz.

18ev18km-2.png

A futóversenyről minden hasznos tudnivalót megtaláltok a honlapon, ahol a 18 uniós támogatással megvalósult fejlesztésről is olvashattok részletes információt: https://eufutas.hu.

A futás mellett hagyományosan fesztivállal is készülünk az Európa-napra. Idén mások mellett a Kiscsillag, a The Biebers és a Mrs. Columbo is fellép majd, és a gyerekek is rengeteg nekik szóló programból választhatnak. Egész nap EU-s információkkal, hasznos és érdekes játékokkal, kreatív foglalkozásokkal várunk benneteket. Mindemellett az eseményen kifejezzük szolidaritásunkat Ukrajnával is. A rendezvény ingyenes, gyertek a Szabadság térre május 8-án vasárnap!

Az EU-s futást az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája rendezi, együttműködésben a Miniszterelnökséggel és Budapest Főváros Önkormányzatával. A verseny szakmai szervezője a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft.

-
--

Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon, Instagramon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és nézd meg programjainkat online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr3217821527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása