event.png#MaradjatokOtthon, de #CsatlakozzatokHozzánkOnline: Európa-napi programunkban most is mindenki – kicsik, nagyok, a mozgás és a zene vagy a kvízek kedvelői – megtalálhatja a kedvére valót. Velünk lesz Béres Alexandra, Szalóki Ági és Caramel, valamint bemutatjuk, hogy a mostani különleges helyzetben milyen szolidaritási akciókkal támogatják egymást a tagállamok, és hogyan segít az EU a válság leküzdésében.

Rendkívüli helyzet – rendkívüli válaszok

Minden évben nagy örömmel készülünk az Európa-napra, amely az európai egység, béke és szolidaritás ünnepe. Idén is így van ez, csak sajnos a hagyományos, sok ezer embert megmozgató fesztiválunkat most picit másképp kell megvalósítanunk. Az, hogy a fesztivál nem maradhat el, nem volt kérdés: a járvány és ez a kihívásokkal teli időszak éppen arra mutatott rá: ezt a rendkívüli helyzetet csakis együtt, egymást támogatva küzdhetik le az európai nemzetek, és ebben az EU minden rendelkezésre álló eszközzel segíti őket. Még ilyen nehéz időkben is van mit ünnepelnünk: a tagországok szolidaritása és együttműködése erősebb, mint valaha.

2020. május 9.: az online Európa-nap programja

Délelőtt:

10:00 – 10:30 Online torna Béres Alexandrával
10:30 – 11:00 Szalóki Ági élő babakoncertje 0-3 éves gyerekeknek

Este:

20:00 – 21:00 Caramel élő koncertje

A műsorban bejelentkezik majd az Európai Parlament két alelnöke, Dobrev Klára és Járóka Lívia, Varga Judit igazságügyi miniszter, Várhelyi Olivér uniós biztos, és beszélgetünk Zupkó Gábor képviseletvezetővel. Az Európa-nap műsorvezetője idén is McMenemy Márk lesz.

A program élő közvetítését a szervezők (az Európai Parlament, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európa Pont) Facebook-oldalain követhetitek majd.

A felkészüléshez pedig: EU-s kvíz!

Addig is, ráhangolódásképp vegyetek részt szokásos Európa-napi kvízjátékunkban az európai szolidaritásról, amelyben mindössze hét helyes válasszal otthoni munkavégzésre vagy tanulásra használható tableteket nyerhettek. A kérdésekért katt ide, a játékszabályért ide. (És ha elkel egy kis segítség: a koronavírus-válság elleni uniós válaszintézkedésekről szóló kérdésekhez megtalálsz minden információt ebben a blogposztunkban, vagy a Bizottság weboldalán.)

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi 
bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr9515662230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása