feszt.pngA nyári szünetben mi is kicsit „csendesebb” üzemmódra váltunk, és székhelyünket ideiglenesen egy-egy fesztiválra helyezzük át. Így idén nem marad uniós témák nélkül a Művészetek Völgye sem, ahol uniós játékok és tanácsadás mellett a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódóan várunk benneteket egy érdekes beszélgetésre. Természetesen idén sem hagyjuk ki a Sziget fesztivált, ahova a hagyományokhoz hűen 11 partnerszervezetünkkel rengeteg hasznos és érdekes EU-s és európai kultúrához kapcsolódó programmal, filmvetítésekkel és beszélgetésekkel készülünk.

sziget2.PNG

Művészetek Völgye, július 28-29., Folk udvar – Hagyományok háza és Malomudvar

A völgyben idén a kulturális örökség európai éve kerül fókuszba. Az évaddal az Unió leginkább arra világít rá, hogy Európa minket körülvevő gazdag kulturális örökségével foglalkozni fontos, érdemes, és nem kevésbé érdekes. Európai kulturális örökségünk közé tartoznak épületek, városképek, emlékművek, könyvek, régészeti leletek ugyanúgy, mint a tájak, az állat- és növényvilág, a hagyományok, nyelvek, szakmák, tudás és készségek, és már a digitális tartalmak is. A kultúra pedig nagyon könnyen katalizálhatja az innovációt, a gazdasági növekedést és a munkahelyteremtést is. Július 28-án, szombaton 20 órától többek között erről beszélget Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kultúráért is felelős uniós biztosa és Both Miklós zenész a Folk Udvar – Hagyományok Háza helyszínen.

Emellett uniós tanácsadással és játékokkal várunk benneteket a Kreatív Európa Iroda munkatársaival szombaton és vasárnap a Malomudvarban – érdemes lesz hozzánk is benézni napközben. ;-)


sziget3.PNG

Sziget fesztivál, European Meeting Point, augusztus 8-15.

Immár megszokott helyszínen és megszokott társasággal – tizenegy partnerszervezettel – készülünk a nyár legnagyobb fesztiváljára. Ha kijönnél a Szigetre, feltétlenül látogass el hozzánk a European Meeting Pointba (a Sziget térképén 41-es számmal jelölve), ha többet szeretnél tudni uniós jogaidról, külföldi tanulásról, munkavállalásról, vagy egyáltalán az EU-ról. Idén is több beszélgetéssel, kvízzel, kisebb ajándékokkal készülünk.

A Szigeten idén az EU fiatalokat célzó kampánya, az EU&ME kerül a középpontba, amelynek célja, hogy rámutasson, az élet szinte minden területén ott van az EU: ma már számos uniós eredményt természetesnek veszünk, hiszen az EU mindennapjaink részévé vált. Elég csak az Európán belüli szabad mobilitásra, a külföldi tanulási vagy önkéntes programokra, a roaming eltörlésére, az élelmiszerbiztonsági garanciákra vagy épp a vállalkozások támogatására gondolni – mindet az EU-nak köszönhetjük. A kampányhoz neves európai filmrendezők készítettek kisfilmeket, amelyeket két helyszínen (23. Cinema Hungary / TedX Budapest Salon és 47. Sátor határok nélkül) is megnézhettek, a nagyfilmek előtt.

A helyszín házigazdái az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája, de velünk lesz a Corvinus Külügyi és Kulturális Egyesület, az Együtt Európáért Alapítvány, az Európai Föderalisták Uniója Magyarország Egyesület, a Café Babel Budapest, a Fiatal Európaiak Magyarországi Egyesülete és Nemzetközi és Európai Szakkollégium, a Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület, a Pillar Alapítvány, a Stand Up for Europe; a Tempus Közalapítvány és a Volt Europa.

A bulik előtt feltétlenül nézzetek be hozzánk! A térképen 41-os számmal keressétek a European Meeting Pointot, a fesztiválon szerdától minden nap 12 és 20 óra között várunk benneteket! :-)

---

Az Európa Pont az Európai Bizottság információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.


Olvasd el többi
 bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és gyere el ingyenes programjainkra!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr3214142651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása