sok_futo.jpgIdén is lesz EU-s futás, méghozzá uniós csatlakozásunk kerek, huszadik évfordulójának alkalmából Budapesten. Ennek megfelelően már húsz kilométert kell teljesíteniük a jelentkezőknek egyéniben vagy két-három fős váltóban.

 

Hiszünk abban, hogy Magyarországnak egy erős Európai Unióban a helye. Magyarország kevesebb lenne az EU nélkül, és az EU is jóval szegényebb lenne, ha nem lennénk a tagok között. Ezért is ünnepeljük Magyarország uniós tagságát és az európai egységet az Európa-napon és minden nap.

A tagság nem csak az anyagi előnyökről szól, de tény, hogy a szellemi közösség mellett ez is lépten-nyomon tetten érhető az elmúlt évtizedekben az EU támogatásával megvalósult sok tízezer fejlesztésben. Ezek hozzájárulnak a gazdaság növekedéséhez, életminőségünk javulásához, támogatják a tehetségek kibontakozását, segítséget nyújtanak a rászorulóknak, erősítik helyi közösségeinket, védik természeti és kulturális értékeinket, miközben felkészítenek minket a jövőbeli kihívásokra, és közelebb hoznak minket egymáshoz és a többi európai polgárhoz. Ezt jelképezi a verseny útvonala mentén bemutatott húsz sikeres fejlesztés, a 19 vármegyéből és Budapestről – a fejlesztésekről ezen az oldalon találtok részletes információt. Az útvonalat és a fejlesztéseket az alábbi infografikán tudjátok megnézni:

futas20-infog-eb-v4.jpg

 

Bár a rajtlista a közös futásra megtelt, várólistára lehet még jelentkezni, és a futás Facebook-eseményében is érdemes próbálkozni, mert előfordulhat, hogy valaki nem tud indulni és felajánlja a helyét.

A célba érkezés után is érdemes maradni a Szabadság téren, mert idén is izgalmas fesztivállal készülünk. Fellép többek között Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és az Iszkiri Gyerekzenekar, emellett gyerekprogramokkal, EU-s információkkal, hasznos és érdekes játékokkal várunk mindenkit. A rendezvény ingyenes, a részletes programot itt találjátok.

Találkozzunk május 12-én a Szabadság téren és ünnepeljünk együtt!

 

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, hallgasd a podcastunkat, kövess minket a Facebookon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és gyere el ingyenes programjainkra, vagy, ha nem lehetséges a személyes jelenlét, kövesd őket online!                                                 

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr4618388045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása