eunap.jpgAhogy megszokott, idén is készülünk az EU születésnapjára, egyben megünnepeljük, hogy már 15 éve tagok vagyunk. Május 12-én Péterfy Bori & Love Band és Bérczesi Róbert koncert, Varró Dániel gyerekelőadása, EU-s információk, kreatív foglalkozások és játékok az idei Európa-napon Budapesten.

A fesztivál immár hagyományosan Európa-napi futóversennyel veszi kezdetét. A csatlakozás óta eltelt tizenöt évet tizenöt kilométer jelképezi. Az Európai Unió számos területen nyújt támogatást az infrastrukturális fejlesztésektől a kórházferlújításokon keresztül a szociális felzárkoztató programokig.  Az idei futás  útvonala mentén tizenöt olyan beruházástípus képével találkozhattok majd, amelyek uniós támogatásból valósultak meg.

 

Közelednek a május 26-i európai parlamenti választások is – a #szavaznifogok sátorban ezzel kapcsolatos kvízjátékkal és fotósarokkal várjuk az érdeklődőket.

 

A legkisebbek számos gyerekprogram közül választhatnak: lesz mesesátor és Csizmás kandúr-bábjáték az Ákom-Bákom Bábcsoporttal, Varró Dániel és Radványi Balázs gyerekelőadása, az Iszkiri zenekar, de velünk lesz többek közt a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, és most először bemutatkozik nálunk a közösségi zeneoktatásra épülő zenepedagógiai és művészeti program, a Superar magyarországi csapata is.


A nagyszínpadon az énekes-gitáros-dalszerző Szeder kezd sajátos humorú, szókimondó, őszinte szövegű dalaival. Utána a Hiperkarmából ismert Bérczesi Róbert következik Én meg az ének című produkciójával.

 

Ezt követi az egyedi atmoszférájú, behatárolhatatlan – hol gipsy-punk, hol pszichedélia, hol elektronika  – Elefánt.

 

Az estét a színésznő-énekesnő Péterfy Bori és Love Bandje zárja. A működésének eddigi tizenegy éve alatt összesen hat stúdióalbumot megjelentető banda rendszeresen járja az országot, és mindenhol maximális energiával ad fesztivál- és klubkoncerteket.

A helyszín részletes térképét itt tudjátok megnézni, nagyobb méretért kattintsatok a képre, vagy ide!

terkep_b2.png


Minden program ingyenes, a részletes menetrend megtekinthető az esemény Facebook-oldalán. Találkozzunk az Európa-napon a Szabadság téren!


 

----
Az Európa Pont az Európai Bizottság információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként 
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és gyere el ingyenes programjainkra! 

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr114786630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása