tunnel-336543_960_720.jpgBár az idő elég változékony mostanában, nyakunkon a nyár, és közeleg a nyári szünet! Még mielőtt Magyarország és Európa legszebb vidékei felé vennénk az irányt, tartalmas és bulis programmal zárjuk az évadot. Ebben az évben is közel ötven eseményen láttunk vendégül benneteket. Filmklubjainkon, kiállításainkon, koncertjeinken és egyéb „vendégekkel beszélgetős” programjaink szinte mindegyikén teltháznak örülhettünk; nincs olyan uniós ország, amelynek legalább egy képviselője ne jelent volna meg előadóként valamelyik programunkon.

Nálunk június 12-én, pénteken csöngetnek ki. A záróest első felében a fenntartható fejlődés harmadik világbeli lehetőségeinek témakörét járjuk körül vendégeinkkel. Szó lesz például arról, milyen konfliktusokat generál az ásványkincsek bányászata, illetve milyen valós, pénzben és környezeti terhelésben kifejezhető ára van az arany kitermelésének. Gondolnátok például, hogy a bányászatához az anyag 550 000-szeresét használjuk el a természetből? Szakértő vendégeinkkel megvitatjuk, hogy milyen az európai, fogyasztásközpontú életstílus hatása a nyersanyagexportáló országok lakosaira és környezetére, és hogyan kezeli e kérdéskört az Európai Unió. A Föld ásványkincseiről, a Föld rablásáról, a kizsákmányolásról, a perui aranybányászatról, és az amazóniai olajkitermelésről is szó esik majd.

A beszélgetés után a magyar underground kultikus formációja, az Európa Kiadó lesz vendégünk, amely több mint 34 évvel ezelőtt kezdte a zenélést. A zenekar hivatalosan sosem oszlott fel, de tagjai szétszéledtek a világban, és már csak nagyon kevesen bíztak abban, hogy valaha újra összeállnak. 2004-ben az EU csatlakozás azonban újra összehozta a csapatot, amely azóta is kisebb-nagyobb rendszerességgel koncertezik szerte az országban, ezúttal az Európa Pontban.


0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr627513186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása