Ilyenkor tél vége felé a legtöbb európai országban Portugáliától Bulgáriáig, Olaszországtól Németországig találkozhatunk a magyarországi busókhoz hasonló teremtményekkel, akik a farsangi szezon végeztével jelennek meg a vidéki városok, falvak utcáin (több ilyen szokásról írtunk korábbi posztunkban). A farsangvégi fesztiválok központi eseményei a tél és a rossz szellemek jelképes legyőzése és eltemetése, a közelgő tavasz, az élet ünneplése. A legtöbb helyen jellemzőek különböző pogány termékenységi rituálék is, egyrészt az asszonyok gyermekáldásának segítésére, valamint azért, hogy az új évben jó és bőséges legyen a termés.

Ezen vademberekből, szörnyekből készítettünk mi egy válogatottat – ismerjétek meg az Európai Szörny Rt.-t! :-) (Infografika nagyban / nagyítható változatban ITT.)

europai_szornyvalogatott.jpg

 
Az ünnepsorozatok főszereplőiről pár éve Charles Fréger francia fotográfus is fotósorozatot készített. Saját pénzből, több év leforgása alatt készítette el portréit Európa legfélelmetesebb karaktereiről, a vademberekről (a sorozat címe: Wilder Mann), amelyet könyv formátumban is megjelentetett. Nézzetek meg a válogatást szörnyeiről, a busók jó barátairól, valamint az infografikánkon szereplő további szörnyekről (további szörnyeket találtok Pinterest oldalunkon is).




 

1 Vissza
Címkék: szörny busó

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr115834890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása