gyerek.jpgMa egy európai nő átlagosan valamikor 26 és 32 éves kora között ad életet első gyerekének. Szüleink, nagyszüleink ennél jóval korábban vágtak bele a családos életbe – a trendet valószínűleg nehéz megfordítani. Európai körkép az első gyerekek születésének időzítéséről.

0 Vissza

elef1.jpgIdén – Veszprém és Temesvár mellett – Európa harmadik kulturális fővárosa a görögországi Elefszína. Egy csésze Európa sorozatunkban bővebben is megismerhettük a várost és az idei programokat.

0 Vissza

eauto.jpgHosszas előkészítés és érdekegyeztetés után megállapodtak a tagállamok a közlekedési szektor legnagyobb szennyezője, a közúti autók kibocsátására vonatkozó uniós szabályokról. Komoly döntés volt: az eredeti elképzelés szerint 2035-től valamennyi belső égésű motorral hajtott új autó uniós értékesítését tiltották volna, de végül – erős német és olasz lobbizás után – a „szén-dioxid-semleges üzemanyaggal” hajtott autók felmentést kaptak. Miről szólt a döntés, és mi várható, mekkora jelenleg a kontinens villanyautóflottája? Röviden összefoglaltuk.

0 Vissza

wurck_fietsenstalling_stationsplein_amsterdam_aiste_rakauskaite_photography_9.jpgElegáns, áramvonalas és vízalatti: ilyen a több mint hétezer kerékpár befogadására alkalmas biciklitároló az amszterdami Centraal Stationnál.

0 Vissza

onkentes_cover.pngKiváltság, közösséghez tartozás, hasznosság, siker és felelősség is: ez az önkéntesség. Vendégeinkkel, a szcéna különböző hátterű szereplőivel – többek közt Afrikában tevékenykedőkkel és államtitkárral – az önkéntességről, egyebek mellett az egyén és állam ebben betöltött szerepeiről beszélgettünk.

0 Vissza

maj31_cover.pngMájusban több eseményünkön is a fenntarthatósággal foglalkozunk – azzal, hogyan érvényesíthető a divatban (erről Für Anikó, Döbrösi Laura és Burány Vera divattervező beszélget) és mi a szerepe a művészetben (erről pedig Puskás-Dallos Peti, többek közt a Művészetek Völgye fesztivál és a Magyar Madártani Egyesület vezetőivel). Készíthettek ökotudatos pénztárcát, bemutatkozik Veszprém, az idei kulturális főváros, filmklubunkban pedig egy izlandi fekete komédiát láthattok. Minden program ingyenes, klikk a részletekért!

0 Vissza

futas_cover.JPGIdén is lesz közös EU-s futás Magyarország uniós csatlakozásának évfordulójának alkalmából Budapesten. Már tizenkilenc év telt el azóta, hogy hazánk az Európai Unió teljes jogú tagjává vált, így idén már 19 kilométert kell teljesíteniük a jelentkezőknek (egyéniben, vagy akár két- vagy háromfős váltóban).

0 Vissza

erbazz.jpgA hónapban a zöld leveles idényzöldségekhez kerestünk nektek hagyományos receptet, ezúttal Olaszországból. Az erbazzone Reggio Emilia megye (Emilia-Romagna régió) kedvelt és egyszerű étele, amelyben két tésztalap között mindig az épp termő / könnyen beszerezhető zöldek lapulnak – hol egy kis hússal kiegészítve, hol anélkül. Egy pohár finom borral és salátával akár vacsora, de előételnek, vendégváró falatkáknak is tökéletes.

0 Vissza
süti beállítások módosítása