istock-543175474.jpgAz egyre szélsőségesebb időjárás, a száraz és forró időszakok és villámárvizek váltakozása a városokban okozza a legnagyobb gondot. Egy EU-s társfinanszírozással megvalósuló LIFE-projektben most három kerület, a fővárosi önkormányzat és szakmai partnereik tesznek azért, hogy Budapest az értékes esővizet megtartó és azt megfelelően kezelő „szivacsvárossá” váljon.

 

0 Vissza

do_viz.jpg

Ilyen pokoli melegben apró vigasz, hogy továbbra is nagyon jó az EU-s fürdővizek minősége: a tavalyi vizsgálatok alapján több mint 85 százalékuk kiváló, 96 százaléka pedig legalább megfelelő minőségű. Magyarország sajnos messze van az uniós átlagtól, de szerencsére fürdővizeinknek mindössze 2,1 százaléka rossz minőségű.

 

0 Vissza

efott3.jpgAz Európa Pontban szeptemberig nem lesznek rendezvények, de ahogy az elmúlt években, idén is találkozhatsz velünk néhány fesztiválon – először az EFOTT-on július 10-én egészen 14-ig, július 13-án a Bánkitó fesztiválon, majd jövő péntektől (július 19-28.) a Művészetek Völgyében.

 

0 Vissza

chicon_au_gratin.jpgKesernyés endívia édes sült sonkával és forró, krémes sajtos mártásban. Ez a chicon au gratin, avagy a witloofrolletjes. De mitől belga és hogyan kell elkészíteni?

 

0 Vissza

fesztival_2.jpgElkezdődött a fesztiválszezon, nézzünk meg néhány extrémebb ipari helyszínt Svédországtól Csehországig, útba ejtve Magyarországot is.

 

0 Vissza

hu2024eu-approved-5.webpA Spanyolországgal és Belgiummal közös trojka harmadik tagjaként az év második félévében Magyarország az Európai Unió Tanácsának soros elnöke.

 

4 Vissza

blogajanlo_53732458482_ed72baff9a_k.jpg

Az Európa Pont idei szezonjában vendégünk volt többek közt Steiner Kristóf, Zsiga Melinda, Vályi István, Geszti Péter és Soma Mamagésa is, és a sok érdekes és teltházas beszélgetés közül jó néhány podcastunkon is elérhető. Most ajánlunk néhányat az elmúlt hónapokból, hogy nyáron is legyen mit hallgatni.

 

0 Vissza

auto.jpg

Itt a vakáció! Ha autóval vágnál neki az európai nyaralásnak, érdemes előre tájékozódni, ugyanis tagállamonként változnak a vezetés feltételei – például az, kell-e fizetni az úthasználatért és hogyan, esetleg lecsúszhat-e egy pohár bor a vacsorához, ha utána autóba ülsz. Frissített infografikánk segít mindenben eligazodni.

 

0 Vissza
süti beállítások módosítása