efott3.jpgAz Európa Pontban szeptemberig nem lesznek rendezvények, de ahogy az elmúlt években, idén is találkozhatsz velünk néhány fesztiválon – először az EFOTT-on július 10-én egészen 14-ig, július 13-án a Bánkitó fesztiválon, majd jövő péntektől (július 19-28.) a Művészetek Völgyében.

 

0 Vissza

chicon_au_gratin.jpgKesernyés endívia édes sült sonkával és forró, krémes sajtos mártásban. Ez a chicon au gratin, avagy a witloofrolletjes. De mitől belga és hogyan kell elkészíteni?

 

0 Vissza

fesztival_2.jpgElkezdődött a fesztiválszezon, nézzünk meg néhány extrémebb ipari helyszínt Svédországtól Csehországig, útba ejtve Magyarországot is.

 

0 Vissza

hu2024eu-approved-5.webpA Spanyolországgal és Belgiummal közös trojka harmadik tagjaként az év második félévében Magyarország az Európai Unió Tanácsának soros elnöke.

 

4 Vissza

blogajanlo_53732458482_ed72baff9a_k.jpg

Az Európa Pont idei szezonjában vendégünk volt többek közt Steiner Kristóf, Zsiga Melinda, Vályi István, Geszti Péter és Soma Mamagésa is, és a sok érdekes és teltházas beszélgetés közül jó néhány podcastunkon is elérhető. Most ajánlunk néhányat az elmúlt hónapokból, hogy nyáron is legyen mit hallgatni.

 

0 Vissza

auto.jpg

Itt a vakáció! Ha autóval vágnál neki az európai nyaralásnak, érdemes előre tájékozódni, ugyanis tagállamonként változnak a vezetés feltételei – például az, kell-e fizetni az úthasználatért és hogyan, esetleg lecsúszhat-e egy pohár bor a vacsorához, ha utána autóba ülsz. Frissített infografikánk segít mindenben eligazodni.

 

0 Vissza

fak_iroda.jpg

Az Európai Unió globális vezető szerepe a fenntarthatóság terén megkérdőjelezhetetlen. Azonban mindig lehet jobban és többet tenni. Hogyan lehetne mozgósítani a legkiválóbb zöld ötletgazdákat, és támogatni őket céljaik elérésében? Az EU LIFE-díja a globális kihívásokra megoldást nyújtó, innovatív programokat jutalmazza – idén magyar szervezet is van a díjazottak között.

 

0 Vissza

istock-2148277583.jpg

14 millió látogatót, 203 delegációt és 15 ezer sportolót várnak a 2024-es nyári olimpiai játékokra Párizsba. Az adatokon túl vajon mit jelent a franciáknak ez a rendkívüli esemény, hogyan zajlanak az előkészületek és milyen újdonságokra számíthatunk? Az Európa Pont sorozata, az Egy csésze Európa keretében megtudhattuk erről a részleteket – és posztunkban mindez vissza is nézhető.

 

0 Vissza
süti beállítások módosítása