fra_hagyma.pngMindig igyekszünk nektek az aktuális szezonhoz passzoló hagyományos receptet ajánlani, hogy tudjuk ötletekkel segíteni, ha valaki odafigyelve a termési idényekre szeretne kicsit fenntarthatóbb konyhát vinni. Szerencsére szépen lassan véget ér az „ínségesebb” téli időszak, és nemsokára túlléphetünk az idényhez igazodva a gyökérzöldségekre, krumplira, hagymákra és a hasonló, télen is frissen elérhető terményekre alapozó ételeken. Most még utoljára azért a téli időszakra tökéletes receptet hoztunk nektek: a franciák híres soupe à l'oignon-ját, azaz hagymalevesét.

4 Vissza

kaunas.pngIdén a luxembourgi Esch-sur-Alzette és a vajdasági Újvidék mellett a litvániai Kaunas lesz Európa kulturális fővárosa. A két folyó találkozásánál fekvő város nemcsak helyi és nemzetközi művészekkel, egész éves programokkal készül az évre, hanem a Bestia képében új mítoszt is teremt Kaunas számára.

0 Vissza

lumiere_meghalnod.PNGFebruárban ellátogat az Európa Pontba a The Carbonfools! Filmklubunkban a Remélem legközelebb sikerül meghalnod : ),  alakíthatjuk az Európai Unió jövőbeli klímapolitikáját, ellátogatunk Hágába, konferenciát szervezünk az önkéntességről és még uniós pályázati információs napot is tartunk. Olvass tovább a részletekért!

0 Vissza
süti beállítások módosítása