dscn4155_1.jpgÉpp egy éve fut az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vidéki EU-Tanoda programja. Ez alatt az idő alatt az oktatók minden megyébe eljutottak, összesen 76 tanórát tartottak az ország 55 településén. Beszéltek az EU történetéről, hasznos tudnivalókról, és számtalan, diákokat foglalkoztató kérdést megválaszoltak. A program folytatódik: a szervezők továbbra is várják érdeklődő iskolák jelentkezését.

Uniós ismeretek vidéken – diákoknak is

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének kiemelt célja, hogy az uniós ismeretek és lehetőségek híre a vidéken élőkhöz is elérjen. Ezt szolgálja a Képviselet nemrég indult vidéki információs kampánya, de ugyanilyen céllal szervezik egy éve a vidéki általános és középiskolákra fókuszáló EU-Tanoda programot is. Ebben uniós szakértők tartanak 7-8. osztályos és középiskolás fiataloknak rendhagyó EU-s ismeretterjesztő órákat. A Képviselet munkatársai már évek óta adnak hasonló órákat, ám eddig főként budapesti és megyeszékhelyeken lévő iskolákat sikerült elérni. A Képviselet a korábbi sikeres koncepcióra építve most az ezeken kívüli vidéki helyszíneket célozza.

eu_tanoda_v2-01.png

Fontos és hasznos tudás – igényekre szabva

Az órákon résztvevők elméleti ismereteken felül interaktív foglalkozások keretében szerezhetnek a mindennapokban is jól használható tudást az Európai Unióról és az általa kínált lehetőségekről. Szó esik az EU történetéről, intézményrendszeréről, tagállamokról, az EU vívmányairól – és hangsúlyosan a diákok számára érdekes lehetőségekről, például ösztöndíjakról, csereprogramokról vagy továbbtanulási lehetőségekről. A 45-90 perces előadások tartalmát minden esetben a fogadó iskola igényeinek megfelelően alakítják.

Indul az újabb kör

A programsorozat most zárta az első évét, és a visszajelzések alapján nagyon népszerű a vidéki iskolák – tanárok és diákok – körében. A tanórán való részvétel az iskolák részéről anyagi hozzájárulást nem igényel, mindössze kivetítő, laptop és internet szükséges az órákhoz. A tanórák egészen 2021. február végéig folytatódnak, a szervezők folyamatosan várják általános és középiskolák jelentkezéseit.

Jelentkezni ezen az oldalon keresztül lehet, az űrlap kitöltésével.

-----
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként 
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és gyere el ingyenes programjainkra!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr6515500052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása