1_cover.pngMásodik körrel folytatódik az Európa és az európai nemzetek különlegességének és hasonlóságának felfedezését támogató legfrissebb uniós program, a DiscoverEU. Az idén 18. életévüket betöltő fiatalok november 29-től jelentkezhetnek a jövő tavasz és ősz közötti utazásra, amihez ismét egy kis EU-s kvízt is ki kell tölteniük. A résztvevők a közösségi média felületein dokumentálják utazásaikat. A posztban mi is mutatunk pár fotót az első kör résztvevőitől – kitalálod, hol jártak?


Túl az első körön

A kezdeményezés megadja a fiataloknak a lehetőséget arra, hogy Európában barangolva maguk fedezzék fel a kontinens szépségeit, kössenek új ismeretségeket, éljenek az EU nyújtotta előnyökkel. Élvezzék például a határok nélküli utazás szabadságát, a hazaival megegyező költségű mobilhasználat jogát – és éljék át saját maguk, mit jelent uniós polgárnak, európainak lenni.

A DiscoverEU első fordulója hatalmas siker volt a fiatalok körében: az elérhető tizenötezer ingyenes Interrail jegyre összesen több mint 100 ezer fiatal jelentkezett az EU minden országából. Magyarországról 287 fiatal nyerte el ezt a lehetőséget, akik több mint tizenegyszeres túljelentkezés mellett jártak sikerrel.

Folytatása következik

Navracsics Tibor ifjúságért is felelős uniós biztos nemrégiben jelentette be a program folytatását: az uniós 18 évesek 2018. december 11-ig pályázhatnak majd az újabb ingyenes vonatjegyekért, amelyekkel 2019. április 15 és október 31. közt egy legfeljebb harmincnapos út keretében beutazhatják Európát. A fiataloknak (akiknek 2018. december 31-ig be kell tölteniük a 18-at) az Európai Ifjúsági Portálon kell jelentkezniük, a sikeres pályázók egyedül vagy legfeljebb öt fős csoportban utazhatnak, ebben a körben összesen tizenkétezren. Pontos részletek az Európai Ifjúsági portál oldalán olvashatók, ahol majd a jelentkezést is be lehet nyújtani online. Friss információk az Ifjúsági Portál Facebook- és Twitter-oldalán találhatók.

A DiscoverEU iránti nagy érdeklődésre tekintettel az Európai Bizottság 2020 után, a következő hosszú távú költségvetésben 700 millió eurós keretet javasol a kezdeményezésre a jövőbeli Erasmus-programon belül. (Összehasonlításképp: a program aktuális kerete 12 millió euró.) Amennyiben az Európai Parlament és a Tanács jóváhagyja a javaslatot, az 2021 és 2027 között további másfél millió 18 éves fiatalnak nyújthatja a szabad európai utazás és felfedezés élményét.

Beszéljenek a képek

A program egyik fontos feltétele, hogy a fiataloknak a közösségi média felületein dokumentálniuk kell utazásaikat. Mi az alábbiakban ezek közül válogattuk ki a kedvenceinket, amelyekre egyébként szavazhattok is a program weboldalán.

Felismered, hogy mely európai városokban, helyszíneken járunk? :-)
A megfejtésekért görgess a végére!

1.jpg1.

2.jpg

2.

3.jpg

3.

4.jpg

4.

5b.jpg

5.

6.jpg

 

6.

7.jpg

7.

8.jpg

8.

 


Szeretnéd tudni a megfejtést?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Biztos?

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Rendben, íme :-)

 

1.: Brüsszel, Belgium, forrás; 2.: Budapest, Magyarország, forrás; 3.: Trolltunga, Norvégia, forrás; 4.: Burano, Olaszország, forrás; 5.: Berlin, Németország, forrás; 6. Český Krumlov, Csehország, forrás; 7.: Porto, Portugália, forrás; 8.: Párizs, Franciaország, forrás

---

Az Európa Pont az Európai Bizottság információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünket, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr5714357863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása