"Mondd, mit érlel annak a sorsa..."

A magyar irodalom nagyjai szavakba foglalták gondolataikat, a fotók képekben kommunikál a külvilággal és mondja el, hogy mit érez és mit lát.







Az én Lánchidam

1849-es híd avatás óta sok víz folyt már le a Dunán, de a híd továbbra is összekötő kapocs, olyan mint egy (P)ESTI MEDÁL, mindig visszatérünk oda, ahonnan elindulunk.







ÉRTED?! NEM ELLENED!

... vagy ahogy a költő mondaná "...ÉS MI MÉGIS LÁNCOT HORDUNK...."



CSONTVÁRY ÉS UTÓDAI

A pécsi Csontváry Gyűjtemény kiállító termében a festő egyik remekműve előtt állnak a kései látogatók, és folytatják Csontváry gondolatait ott, ahol a festő azt befejezte és letette az ecsetet. A jó mű sok gondolatot közöl a késői utókorral.



ÉJFÉLI IMA EREJE

A budapesti belvárosi templomban minden évben Karácsonykor éjféli misét celebrálnak, a hívek lélekben feltöltve sétálnak ki a kivilágított templomból. Az ünnepi kivilágítás is emeli az esemény fényét és a mise végén a hívek egymás kezét fogva, szinte kört alkotva zárják le az ünnepet.

0 Vissza
Címkék: magyarness

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr512900383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása