polos1.pngKicsi, nagyon kellemetlen a csípése és roppant nehéz megszabadulni tőle. A párizsi divathét most ősszel ráirányította a figyelmet, de a probléma nem új – az ágyi poloska régóta élősködik szerte Európában. Mit érdemes tudni róla és hogyan lehet tőle megszabadulni? Klikk a részletekért.

0 Vissza

orvosok1.jpgEgészségünk fenntartásának, az egészségügyi ellátás biztosításának egyik kulcstényezője, hogy képzett és motivált egészségügyi szakemberek álljanak rendelkezésre. Európában azonban elterjedt az a vélekedés, hogy nem megfelelő az ellátottság és/vagy rossz az elosztásuk. A WHO európai regionális igazgatója az európai orvosgárda elöregedése kapcsán egyenesen időzített bombáról beszélt. Megnéztük, mit mutatnak a számok.

0 Vissza

nyitva.pngAz EU-ban évente 75 millió ember, a lakosság mintegy 15 százaléka lesz bűncselekmény áldozata. Rengeteg bűncselekmény marad felderítetlenül, az áldozatok pedig nem tudják, milyen jogaik vannak és kihez fordulhatnának segítségért. Az EU külön jogszabályban fektette le a minden áldozatnak biztosítandó minimumjogokat, és jelenleg tájékoztató kampány is fut azért, hogy ezeket minél szélesebb körben ismerjék az uniós tagállamokban. Egyik legutóbbi programunkon Egressy Zoltán Nem, nem, köszönöm című novelláján alapuló monodrámáját néztük meg Gubík Ági előadásában, és vendégeinkkel ennek kapcsán a fiatalkorúakkal szembeni visszaélésekről, azok feldolgozásáról, az áldozatvédelemről beszélgettünk.

0 Vissza
süti beállítások módosítása