bab1.jpgA portugál peixinhos da horta közel állhat a különböző sörtésztában sütött, olajban rántott ételek kedvelőinek szívéhez – csak ez esetben nem húsról, gombáról vagy karfiolról, hanem egy pompás idényzöldségről, a zöldbabról van szó. Honnan ered és hogyan lehet elkészíteni? Olvasd el!

0 Vissza

52957768523_ff2452cbe7_k.jpgEgyik legutóbbi beszélgetésünkön Al Ghaoui Hesna volt vendégünk, akit a bátorságról, illetve azzal összefüggésben a félelemről kérdezett Forró Bence. Hesna behatóan tanulmányozta a kérdéskört, a szakirodalom feldolgozásán túl rengeteg interjút készített a félelem és különböző traumák rövid és hosszú távú hatásairól, amiről könyvet is írt. A beszélgetésben részletesen elmondta, hogyan lehet segítségünkre ez a rendszerint már gyerekkor óta stigmatizált érzés, ha nem nyomjuk el – a program cikkünkben visszanézhető, hanganyaga pedig az összes nagy podcastcsatornán visszahallgatható.

0 Vissza

sator1.pngA kempingezésnek legalább százéves hagyománya van Európában. Kezdetben a módosabbak választották ezt az utazási formát, később inkább az olcsóbb megoldást keresők körében lett népszerű. Mára a kempingezés mintha reneszánszát élné Európában, a kép pedig teljesen vegyes: a legolcsóbb és legegyszerűbb szállásoktól a legextrább igényeket is kielégítő megoldások közül is választhatnak azok, akik természetközeli élményre vágynak. Európában vannak igazi kempingnemzetek, de olyanok is, ahol az egész országban alig találunk kempingeket. Sátras körkép az EU-ból.

0 Vissza
süti beállítások módosítása