autoval.pngItt a vakáció! Ha autóval vágnátok neki az európai nyaralásnak, érdemes előre tájékozódnotok, ugyanis tagállamonként változnak a vezetés feltételei – például az, hol kell előre autópályamatricát venni, hol van kapus fizetős rendszer vagy lecsúszhat-e egy pohár sör vezetés mellett is a vacsorához. Európai utazásaitokat frissített infografikánkkal segítjük: az alábbiakban találjátok a legfontosabb tudnivalókat a tagállamok autós utazásra vonatkozó szabályairól.

0 Vissza

aktivizmus_tabla_ures_3vendeg.pngVan, aki otthonról hozza a mintát, van, aki érintett, és van, aki el sem tudja képzelni, hogy a rá irányuló figyelmet ne értelmes dolgokra fordítsa és ne segítsen vele másoknak. Más miatt lesz aktivista a szociális munkás, a pszichológus és a profi zenész, de a szándékuk azonos: segítségnyújtás a hátrányos helyzetű embereknek. Élő Fruzsina (EgySimaEgyFordított) Orosz Annamária (Utcáról Lakásba Egyesület) és Fekete Giorgio (Carson Coma) voltak vendégeink. A beszélgetés videónkon visszanézhető és podcastként is meghallgatható.

0 Vissza

strand_cover.pngAz EU-ban a fürdővizek minősége továbbra is nagyon jó: 2022-ben a fürdőhelyek 85,7 százaléka megfelelt az EU legszigorúbb, „kiváló” vízminőségi osztályú előírásainak. Az utóbbi évtizedekben rengeteget javult a természetes fürdőhelyek vízminősége szerte Európában, de azért érdemes nyaralás előtt tájékozódni, melyik európai strandon mire számíthatunk.

0 Vissza
süti beállítások módosítása