cover.pngMindig nagy örömmel számolunk be arról, ha egy magyar kulturális projekt nemzetközi elismerésben részesül. Kiváltképp így van ez most, amikor egyik kedvencünket, a Budapest100 programsorozatot az Európai Unió Kulturális Öröksége díjjal tüntették ki. Valószínűleg sokan egyetértenek abban, hogy a hihetetlen gazdagságú budapesti épített örökség megismertetése és megőrzése, valamint a közösségformálás szempontjából valóban példaértékű lehet egész Európa számára. Szívből gratulálunk a Budapest100 szervezőinek az Európa Nostra-díjhoz!

0 Vissza

52903521101_fe38ed9c30_c_1.jpgRögtön el is áruljuk: a divat. Hogyan vállaljunk felelősséget vásárlóként a mindennapokban és mit tehetünk a fast fashion környezetszennyező hatásai ellen – méghozzá úgy, hogy mindez az önkifejezésünk része legyen és élményekhez segítsen minket hozzá? Hogyan kelhetnek új életre használt ruhadarabjaink? Az Európa Pontban Forró Bence Für Anikó Jászai Mari-díjas színésznővel, Döbrösi Laura színésznővel, környezetvédelmi nagykövettel és Burány Vera divattervezővel beszélgetett – a posztban végig is nézheted vagy meghallgathatod.

0 Vissza

borito.pngMég élénken él emlékezetünkben a tavalyi nyár, amikor Európa számos országában, köztük Magyarországon, rendkívüli aszály pusztított. A fű mindenütt kiégett, a fák már nyáron ledobták leveleiket – és ez a pusztító szárazságnak csak a leglátványosabb, de korántsem mindent leíró képe volt. Mezőgazdasági és energiaipari termelés-visszaesés, ivóvízkorlátozás: az aszályoknak leginkább kitett tagállamok már megkezdték a felkészülést a fentiekkel fenyegető nyárra, amely többek között az EU JRC kutatóközpontjának előrejelzése alapján idén is igen nehéz lesz.

0 Vissza
süti beállítások módosítása