invaziv1.pngAki egy kis időt is eltöltött mostanában a természetben – de sokszor ki sem kell menni hozzá a zöldbe –, biztos találkozott már zöld vándorpoloskával, harlekinkaticával vagy spanyol meztelencsigával. Gyerekkorunkban ez még nem így volt: a modern kor betolakodói ők. Távolról jött vendégek, akik sokszor egy idő után kiteszik a helyi rokonok szűrét otthonukból, a biodiverzitás csökkentésével rengeteg közvetlen és közvetett kellemetlenséget okozva. Mivel a bogarakat és növényeket – meg úgy általában az élőlényeket – nem érdeklik az országhatárok, célszerű ellenük közösen fellépni. Ezt az EU is támogatja, amellett minden állam maga is tesz a jelenség ellen, de magunk is segíthetjük a küzdelmet.

0 Vissza

loyalty.jpgJúniusi első rendezvényünkön a Loyalty to Art kezdeményezést mutattuk be, amely a tudatos művészetfogyasztókat, a vállalkozásokat és a művészeket tervezi összekötni az összes fél számára kedvező módon. Az eseményen a résztvevők megnézhették a program első eredményét, Grecsó Zoltán Willany Leó kollektívájának táncetűdjét is, amely a hiraeth fenntartható divatmárkával és a Szimpla Kert tehetségkutató programjával együttműködésben jött létre. A posztban a beszélgetés és maga az etűd is visszanézhető.

 

0 Vissza

cofe_cover.PNGNemrégiben ért véget az EU történetének egyik legjelentősebb demokratikus gyakorlata – az uniós polgárok a kontinens minden szegletéből több mint egy éven keresztül beszélgettek, vitáztak arról, milyen Európában szeretnének élni. Az EU jövőjéről szóló konferencia közel 6500 eseményt hozott tető alá és több mint 700 ezer résztvevőt mozgatott meg – az eszmecsere-sorozat végül egy konkrét javaslatcsomagban csúcsosodott ki. A vétójog vége, uniós minimálbér, uniós digitális személyazonosság, dezinformáció elleni uniós szerv, uniós sportcsapatok, egységes európai egészségügyi adattér – mutatjuk a polgárokól érkező legérdekesebb javaslatokat.

0 Vissza
süti beállítások módosítása