prop.PNGOroszország már a Krím-félsziget 2014-es illegális annektálása és az Ukrajna elleni katonai agresszió óta folyamatos, összehangolt, államilag irányított dezinformációs kampányt folytat a közvélemény befolyásolására. Az Oroszország és Ukrajna viszonyáról, az ukrán és orosz politikáról szóló valótlan állítások – amelyek célja, hogy megmagyarázzák és elfogadhatóvá tegyék Oroszország agresszióját – néhány magyarországi médiumban és közösségi oldalon is megjelentek. Az alábbiakban az Európai Külügyi Szolgálat EUvsDisinfo nevű, az európai médiában megjelenő álhírek megalapozott cáfolatait gyűjtő oldalának anyagaiból válogattunk.

1_guer.jpgKontinensünk történetét évszázadokon át meghatározták a háborúk, a legújabb kori történelemben viszont egészen 2022. február 24-ig elképzelhetetlennek tűnt, hogy Európában ismét háború induljon két nemzet között, de aznap megtörtént az elképzelhetetlen. Európának és a világ nemzeteinek békére van szüksége, mihamarabb. Mostani gyűjtésünkben európai művészek háborúellenes alkotásaiból válogattunk. Legyen béke!

0 Vissza

pink2fank.pngAhogy számos más területen, úgy a közgazdaságban is megjelent egy erős, nők által képviselt vonal, amely a növekedés mellett nagy hangsúlyt fektet az emberközpontúságra is. Az Európa Pont keddi programjának vendégei arról beszélgetnek majd, hogyan tegyük emberközpontúbbá, fenntarthatóbbá, és egyúttal hatékonyabbá gazdaságunk működését. Vendégeink – többek közt színházigazgató, polgármester és cégvezető – saját megközelítéseiket hozzák el nekünk és vitatják meg egymással is. Érdemes regisztrálni!

2 Vissza
süti beállítások módosítása