feb5.jpgOltóanyagok, a klímaváltozás visszafordítása, fenntartható városi lét, fenntartható élelmezés: az Európa Pont februári online rendezvényein napjaink és korunk legégetőbb kérdéseiről lesz szó. Merkely Béla professzorral és Marofka Ferenc bizottsági szakértővel latolgatjuk, hogy az oltások hatására mikor térhetünk vissza megszokott életünkhöz, mit tudhatunk az oltások biztonságáról, készítési módjáról, várható szállításáról, és megnézzük, milyen szerepe van ebben az EU-nak. A finn Lahti példáján át bemutatjuk, hogyan lehet a környezetszennyező gyakorlatokat átfordítva teljesen fenntartható várost létrehozni, és végül azt is kivesézzük, mit tesz az EU és mit tehetünk mi az egészséges és környezetbarát élelmezésért. Eljön hozzánk a Vegán Hegylakó, a Szimpla Háztáji Piac és egy innovatív ökológiai gazdaság képviselője is.

0 Vissza

kviz.pngÖrülünk, hogy ilyen sokan játszottatok az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének legutóbbi kvízjátékán, és teszteltétek, mennyit tudtok arról, most min dolgoznak az uniós intézmények. Mind a nyolc kérdésre közel kilencszázan válaszoltatok, és pontosan 187 játékosnak volt az összes válasza helyes. Ha ellenőriznétek, hogy jók voltak-e a válaszaitok, vagy egyszerűen tudni szeretnétek, most mire készül Brüsszel, röviden bemutatjuk.

0 Vissza

tepertos.pngHázibulik, családi összejövetelek, konferenciák állandó résztvevője, és szinte minden disznóvágáson is találkozhatunk vele: a tepertővel zsírossá és így tartóssá tett pogácsa évszázadok óta nagy kedvenc Magyarországon. Ez volt az első magyar ételkülönlegesség, amelyet az EU felvett hagyományos különleges termékek (HKT) listájára, még 2013-ban. Ez a recept képviseli Magyarországot a tízéves szülinapunkra készített ingyenesen letölthető e-recepteskönyvünkben is.

0 Vissza
süti beállítások módosítása