autumn.PNGNem tagadjuk, nagyon szeretjük az európai nyelvek érdekes szólásait. Mostani gyűjtésünk apropója az ősz, pontosabban az ősz színei – íme kedvenc kifejezéseink.

Európa nyelvi gazdagságára már sok példát hoztunk itt a blogon – bemutattuk, mennyire hasonóan vagy éppen különbözően mondják Európa országaiban, ha például valaki összehord hetet-havat, botfüle van, vagy ha valami nagyon drága. A nyár legdurvább kánikulájában annak néztünk utána, hogy a rekkenő hőségre milyen különböző kifejezéseket használnak az európai nemzetek, az esős idő beálltával pedig készítettünk egy körképet a heves esőzés európai szóképeiről is.

Ezt a sort folytatjuk most. Ahogy október közepére már tényleg ősziesre fordul az idő, a természet is felveszi sokszínű ruháját. Ezúttal ezért a sárgához, vöröshöz és a barnához kerestünk európai idiómákat. Mutatjuk kedvenceinket nagy méretben itt – ismertek még ilyen szólásokat? :-)

idiomak_oszi_fin_1.png

---

Az Európa Pont az Európai Bizottság és az Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünket, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és gyere el ingyenes programjainkra!

 

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr3716258850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása