Télen, különösen január első felében a kulturális hév alább hagy. Normális esetben. Mi azonban úgy döntöttünk, hogy a január 8-i hétvégén tapra állítjuk Magyarország kollektív bejglimérgezéstől téli kómába süllyedt t. lakosságát, és két napos heppeninggel megnyitjuk az Európa Pontot a Millenárison.

 

Reggel 10-től a Fogadó alsó szintjén rengeteg programmal, workshopokkal, személyes konzultációval, beszélgetésekkel várunk benneteket. Megtudhatjátok, mit kell tennetek, ha külföldön tanulnátok, ízelítőt kaptok az ösztöndíjasok életéből, tesztelhetitek a nyelvtudásotokat, és praktikus tanácsokkal szolgálunk azzal kapcsolatban is, hogyan legyen belőletek brüsszeli eurokrata. A nyelvi koktélbárban több nyelven játszhattok, beszélgethettek a Magyarországon élő külföldiekkel, akik az Európai Unió szinte minden tagállamából érkeztek. Összefoglalva, ha valaki azt tervezi, hogy jövő januárban ösztöndíjjal Barcelonába menekül a kárpát-medencei jégkorszak elől, szombat reggel 10 és délután 3 között a Millenáris Fogadóban a helye.

 

A környezetvédelem semmilyen európai rendezvényről nem hiányozhat, nem azért, mert ez a hobbink, hanem mert ezen múlik a jövőnk. Először úgy gondoltunk, remek ötlet lesz biológus és fizikus professzorokat felkérni, hogy tartsanak előadást, de a vizsgaidőszakra való tekintettel sajnos be kell érnetek jó fej dizájnerekkel, akikkel kartonpapír kanapét hajtogathattok, vagy elkészíthetitek a szilveszteri bulira az év legsikkesebb recycling táskáját. Ha gyerekkel érkeztek, délelőtt a Fogadó Padlást és az Európa Pontot ajánljuk rajzfilm-vetítésekkel, mesejátékkal, játszóházzal, arcfestéssel, angol és francia nyelvű, valamint drámafoglalkozásokkal. A Padláson a Misztrál együttes koncertje gondoskodik a meleg légkörről, de aki inkább a telet élvezné, azt a parkban várjuk hóember-építő versennyel, akadálypályával és fair-trade mezővel!

 

 

Fél öttől beindul a zenei úthenger: Nyeső Mari a kisebbeket viszi táncba, utána slam poetry versennyel melegítünk Palya Beára és a Rotfrontra. Éjféltől jön Palotai, Balkán set-jétől szerintünk a hó is megolvad a Fogadó körül. Hazai pályán, az Európa Pontban szombaton este 6-kor tartjuk az első koncertet.

 

 

A Magashegyi Underground zártkörű unplugged bulija az egyetlen program, amihez jegyre lesz szükséged, meg egy kis szerencsére. Ha jegyet szeretnél nyerni, lájkold az Európa Pontot a Facebookon és kívánj kellemes ünnepeket az üzenőfalon az Európai Unió bármely hivatalos nyelvén!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr62530671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása