egyutt_bakats_ter_img_20240812_123720.jpg

Húsz évnyi EU-tagság, húsz európai uniós fejlesztés a több tízezerből – ez látható az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete köztéri kiállításán az ország összes megyéjében és Budapesten.

 

Idén május 1-jén volt húsz éve, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz. A tagság nem csak az anyagi előnyökről szól, de a szellemi közösség mellett ez is lépten-nyomon tetten érhető az elmúlt évtizedekben az EU támogatásával megvalósult sok tízezer fejlesztésben. Ezek hozzájárulnak a gazdaság növekedéséhez, életminőségünk javulásához, támogatják a tehetségek kibontakozását, segítséget nyújtanak a rászorulóknak, erősítik helyi közösségeinket, védik természeti és kulturális értékeinket, miközben felkészítenek minket a jövőbeli kihívásokra, és közelebb hoznak minket egymáshoz és a többi európai polgárhoz.

 

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete ebből a számtalan projektből választott ki most húsz fejlesztést – egyet-egyet minden vármegyéből és a fővárosból –, amelyeket kültéri fényképkiállításon is bemutat az ország 22 pontján (19 vármegyei és három budapesti helyszínen). Galériánkban egy válogatást nézhetsz meg, a teljes listát lásd a poszt végén, az összes kép pedig innen le is tölthető).

 

 


A projektek a hétköznapi élet és a gazdaság számos területét lefedik, így találkozhatunk a Tiszavirág híddal, a Kőrös-Maros Nemzeti Parkkal vagy a miskolctapolcai Csónakázó-tóval, de megismerkedhetünk egészségügyi, digitális vagy energiahatékonysági fejlesztésekkel is. A kiállítások részben augusztus közepétől, részben szeptember elejétől láthatók, jellemzően három hónapig, azaz november közepéig biztosan.

 

A fényképeket korszerű, nemzetközileg kipróbált, költségtakarékos megoldással, állványzat nélkül helyezték el a vármegyeszékhelyek vagy más városok központjában, középületek kerítésein. Hasonló megoldást alkalmaztak korábban több európai nagyvárosban, így a párizsi Luxembourg kertben vagy Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum kerítésén is.

 

A helyszínek:

- Budapest, ferencvárosi Assisi Szent Ferenc-plébániatemplom, Bakáts tér

- Budapest, Almássy tér

- Budapest, Olimpia park, Balassi Bálint u.

- Kecskemét, Szabadidőközpont, Nyíri út

- Szeged, MÁV-székház, Tisza Lajos krt. és Kiss Ernő utca

- Szolnok, RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, Indóház u.

- Gyula, Békés Vármegyei Központi Kórház, Szent István u.

- Cegléd, Városi Sportuszoda, Széchenyi út

- Salgótarján, Nógrád Megyei Levéltár, Bem u.

- Eger, Lenkey János Általános Iskola, Végvári vitézek tere

- Miskolc, Szinva terasz

- Nyíregyháza, Görögkatolikus Múzeum, Bethlen Gábor u.

- Debrecen, Nagytemplom kertje, Kálvin tér

- Székesfehérvár, Fejér Vármegyei Kormányhivatal, Mátyás király krt.

- Kaposvár, Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum, Szent Imre u.

- Harkány, gyógy- és strandfürdő

- Szekszárd, Tolna Vármegyei Balassa János Kórház, Béri Balogh Ádám u.

- Esztergom, Rögbi Klub, Nagy Duna sétány

- Győr – szervezés alatt

- Szombathely, Vas Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, Honvéd tér

- Keszthely, Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola, Kossuth Lajos u.

- Veszprém, Károly-templom, Mártírok útja

 


---

Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, hallgasd a podcastunkat, kövess minket a Facebookon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján és gyere el ingyenes programjainkra, vagy, ha nem lehetséges a személyes jelenlét, kövesd őket online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr1418492974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása