epres.pngMég tart az eperszezon – ezúttal Csehországból mutatunk hozzá egy remek receptet, amely nagyon gyorsan elkészíthető és akár főételként is megállja a helyét. Gombócként a magyar konyhában talán picit szokatlan, de egy próbát megér: a szezon gyümölcssztárja, az eper ugyanis remekül passzol a túróhoz. Íme a könnyed cseh finomság – próbáljátok ki, míg tart az eperszezon!

0 Vissza

vonat.jpgA Back-on-Track még több megfizethető, határokon átnyúló éjszakai vasútat szeretne Európában. Térképre tették a teljes éjszakai vasúthálózatot – a posztban végigböngészhetitek, hogyan szelhetitek át csak éjszakai vasúttal a kontinenst Narviktól Szirakúzáig vagy Amszterdamtól Ankaráig.

0 Vissza

5digitokt-16_copy_4.pngJúniusban két különleges személyiséggel zárjuk a szezont az Európa Pontban. Al Ghaoui Hesna egykori haditudósító a világ pokolzónáiban szerzett tapasztalatairól beszél, és azt is megmutatja, hogyan lehet hajtóerőként használni az életünkben a félelmet. Lumière filmklubunkban – ezúttal szabad téren – Tarr Béla filmjeinek világhírű zeneszerzője, a Sátántangó Irimiása, a magyar underground legendája, Víg Mihály lesz a vendégünk, és megnézhetjük az életéről készült Ott torony volt című dokumentumfilmet is. Mindkét program ingyenes, klikk a részletekért és a regisztrációhoz!

0 Vissza
süti beállítások módosítása